Punctul.ro a fost contactat de persoane aflate la fața locului care ne-au sesizat faptul că hidrantul cel mai apropiat de locul incendiului nu era funcțional fapt care a întârziat intervenția pompierilor.
În imediata apropiere a incendiului – vecin cu halele arse – este depozitul și fabrica de mobilă Cioată iar în imediata apropiere a unei dintre porțile de acces în fabrică există și un hidrant. Îl vedeți în foto 1. Pompierii au încercat în zadar să se alimenteze cu apă din rețeaua de hidranți pentru că aceasta nu funcționa.
În poza 2 se vede cum furtunurile de alimentare cu apă trec pe lângă hidrant și vin (nu se vede dar am fost informați) din strada Voinicenilor, adică de la multe zeci de metri.
Aquaserv ne-a anunțat că rețeaua de hidranți administrată de companie a fost funcțională și a fost folosită cu ocazia intervenției. De aici deducem că hidrantul din fața fabricii de mobilă nu aparține de Aquaserv și deci, misterul urmează să fie deslușit, cel mai probabil de același raport al pompierilor pe care urmează să-l vedem zilele următoare.
Am mai aflat că hidranții (și în general instalațiile de apărare împotriva incendiilor) sunt verificați de către pompieri regulat, dar implementarea soluțiilor și grija lor este atribuția companiilor care investesc în propriile baze materiale și a firmelor specializate în a furniza astfel de servicii. Adică, dacă construiți o fabrică de termopane să zicem, sunteți obligat să aveți un plan de stingere a incendiilor, mijloacele de stingere și să apelați la o firmă specializată să vi le implementeze. Apoi, acestea trebuie întreținute.
Vom reveni cu amănunte!
Cristian Teodorescu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.