Activitățile pe calculator s-au dezvoltat extraordinar de mult în ultima vreme, iar mulți tineri preferă să îsi găsească pasiuni făcute acasă decât afară, în aer liber. Dacă se continuă tendința aceasta, cum arată viitorul distracției? Este în fața calculatorului sau afară?
De câte ori nu ați auzit că tinerii preferă acum să se joace pe calculator decât să se ducă afară, în fața blocului și să interacționeze cu alții de vârsta lor? Fie că este vorba chiar de un membru apropiat dvs. sau o cunoștință, numărul celor care preferă să stea în fața unui ecran devine din ce în ce mai mare. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, mai toate căminele au cel puțin un televizor și un calculator. În altele există de asemenea laptop, tabletă, telefon etc, așa că este aproape imposibil ca un tânăr să nu rămână fascinat de un ecran, oricare ar fi acela. Iar jocurile sunt până la urmă pentru toate vârstele și nu este nimic rău în a te destinde puțin în a te juca online.
Jocurile online au câștigat extrem de mult teren în ultimii ani, iar companiile încearcă să facă față cererii. Se lansează frecvent noi și noi jocuri, cu și mai multe îmbunătățiri, o mai bună performanță, mai multe complicații ale jocului, totul pentru a ține participantul în suspans și angrenat în joc. Mai mult, există studii care arată că și jocurile online au o influență pozitivă atât asupra dezvoltării gândirii pragmatice a unei persoane, cât și asupra accelerării vitezei de reacție, în cazul unui eveniment neprevăzut. De asemenea, dezvoltă și imaginația – în ziua de astăzi, există jocuri de acțiune extrem de complexe.
Multe jocuri care se jucau fizic, cu alte persoane, au acum varianta în mediul online. Să luăm spre exemplu, jocurile de cărți. Solitaire-ul este unul dintre cele mai faimoase și populare jocuri de cărți încă de la apariția internetului. Apoi, altele cum este pokerul sau blackjack-ul au cunoscut o creștere fulminantă în online și au atras oameni din toate categoriile. Asta nu înseamnă că au pierit cazinourile sau locurile unde se joacă clasicele păcănele, ele încă există, însă o bună parte din jucători au migrat spre online să joace faimoasele slot-uri mecanice. Jocurile de acțiune au creat și ele comunități foarte mari de oameni, care joacă în turnee World of Warcraft spre exemplu. Formula 1 este un alt joc extrem de popular printre gameri, care fac streaming de fiecare dată când fac o cursă, adică difuzează cursa respectivă pe o platformă pentru ca alți jucători să vadă sau să participe chiar.
Jucatul online ne poate ține în casă destul de mult timp, ca alte activități cum ar fi privitul la televizor, coloratul, cititul, cusutul, gătitul etc. Toate aceste hobby-uri sunt bine venite ca să ne ia gândul de la grijile de zi cu zi, însă să le facem pe toate cu măsură și să nu ne acapareze întreaga viață. Este și mai bine să îmbinăm un hobby de interior cu unul pe care îl putem face afară.
Ori de câte ori avem posibilitatea să mergem afară, în soare, la aer curat, să o facem, pentru că ne ajută atât fizic, cât și psihic. Dacă locuim la curte, ieșiți să citiți în curte sau să coaseti ceva pe un scaun sau canapea afară. Vom avea mai mult spor. Dacă locuiți la bloc, luați o minge și jucați-va cu cei dragi în fața blocului, indiferent de vârstă. Chiar și plimbatul cățelului de două ori pe zi ne face să ne mișcăm mai mult, să alergăm. Mișcarea ne menține tineri și sănătoși. Sunt multe jocuri din trecut care sunt aproape pe ducă, mulți tineri nici nu le mai joacă pentru că nu mai ies afară la joacă. Clasicele “Lapte gros” sau “Țară, țară, vrem ostași” ar trebui transmise din generație în generație, indiferent de câte laptopuri sau tablete ne așteaptă în casă. Interacțiunea socială fizică și aerul curat sunt lucruri fără de care nu ne putem lipsi.
Nicio pasiune nu este mai avantajată sau dezvantajată în funcție de locul în care trebuie să o faci, hobby-urile ne ajută la starea mentală. Însă cel mai bine ar fi să ne găsim o activitate pe care să o facem acasă cu plăcere și alta pe care să o facem afară, în aer liber, în bătaia soarelui, cu și mai multă plăcere.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.