Început în vara anului trecut, noul skate park al Sibiului este situat la ieșirea din oraș, înspre Mediaș, după târgul Obor. Lucrările au fost executate de Sport Play Systems SRL, din Turda, contractul având o valoare de 4,55 de milioane de lei, cu tot cu TVA. “Este cel mai mare skate park din România, este unul complet, cu instalații pentru toate disciplinele și cu toate gradele de dificultate“, au arătat reprezentanții societății din Turda, la inaugurarea oficială.
Investiția a fost susținută din bugetul Sibiului. “Cred că tinerii se vor bucura de această investiție. Și, pentru că am văzut că skaterii sunt și «pictori amatori», am decis să amplasăm în acest skate park și un perete pentru graffiti, unde tinerii să se poată desfășura“, a declarat primarul Astrid Fodor, la inaugurarea investiției. Ea a mulțumit constructorilor și echipei din partea Primăriei care au coordonat lucrările.
Zona aferentă practicării sporturilor are peste de 3.230 de mp, alături de care pe lângă parcări, drum și alei au mai fost amenajate zone pietonale pe o suprafață de 1.140 de mp.
Încântare la unison
La inaugurarea oficială, în skate-park-ul de la marginea orașului erau deja zeci de tineri. Mai mult, mașini înmatriculate în alte județe ale țării așteptau cu bicicletele prinse de portbagaj finalizarea evenimentului inaugural, pentru a se desfășura pe cel mai mare skate-park din România.
“De nouă-zece ani mă dau cu skate-ul. Până acum mergeam pe Coposu, mai mergeam și prin Cluj. Dar, clar, acesta e cel mai mișto din țară. E și la marginea orașului, e liniște, avem nocturnă. Îi cel mai fain din România. Are foarte multe elemente, este un pas înainte pentru oraș, în evoluția acestor sporturi“, spune unul dintre liceenii care a testat oferta noii investiții.
Printre cei care au profitat până la transpirație de noul skate park este și David, elev în ciclul gimnazial. “Înainte mai mergeam la skate-ul de lângă teatru. Dar acela are rampe mai scurte, nu așa lungi ca cele de aici, care te aruncă mult mai tare. În plus, cel de la teatru este și mic, te tot lovești unul de celălalt, ieșea și cu bătaie uneori. Aici e mare, foarte mare, e ceea ce trebuie“, apreciază David.
A început să folosească trotineta freestyle în urmă cu trei ani. “Mi-am luat o trotinetă de 250 de lei, inițial, de la Decathlon. Apoi, mama m-a dus la skate-ul de la teatru și am așa am început să descopăr freestyle. Mi-am cumpărat o altă trotinetă, mai bună, apoi mi-am făcut alte două eu, din piese. Stau în Turnișor, iar copiii de la mine de pe stradă, după ce m-au văzut, și ei au început cu freestyle. Acum, cu noul skate park va determina cu siguranță tot mai mulți să înceapă aceste sporturi. Periculoase? Sunt un pic, dar nu chiar așa. Eu până acum doar la picioare m-am lovit“, descrie David.
Acces gratuit
Skate park-ul cu platforme împrejmuite include opt ansambluri alcătuite din elemente prefabricate și elemente monolit din beton armat specifice. Are și o clădire administrativă de 72 de mp, în care sunt amenajate și vestiare și toalete, spații verzi pe o suprafață de 3.000 de mp și 70 de locuri de parcare. Accesul în parcare este permis doar pentru cei care au echipamentul sportiv cu ei, zona fiind asigurată de poliția locală, dar și de camere de supraveghere video.
Dotările noului skatepark (trasee, piste, parcare, vestiar, zone de odihnă etc) vor putea fi folosite gratuit de oricine, în intervalul orar 08:00 – 22:00 al fiecărei zi, atâta timp cât are vârsta minimă șase ani. “Complexul este un loc public, accesul fiind asigurat cu respectarea nelimitativă a regulilor de securitate, conduită și respect reciproc, regăsite în prezentul regulament. Accesul cu vehicule și autovehicule (autoturisme, autoutilitare) este permis doar practicanților care au la acel moment în posesie echipamentul (bicicletă, trotinetă, skateboard, role) destinat activității sportive“, se arată în regulamentul skate-park-ului din Sibiu.
Noua investiție va putea fi folosită și pentru organizarea de echipamente specifice.
Sursa: Turnul Sfatului
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.