Ziua Naţională a României a fost marcată, sâmbătă, la Târgu Mureş, de parade militare, de demonstraţii ale avioanelor de vânătoare de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii şi un salt cu paraşuta cu aterizare la punct fix, în centrul municipiului, executat de multiplul campion naţional Gabriel Pop.
Drapelul tricolor cu dimensiuni de 9 pe 4,5 metri a fost adus din înaltul cerului în centrul municipiului de către Gabriel Pop, instructor voluntar la Aeroclubul Târgu Mureş, care este de profesie militar, la o temperatură de – 9 grade Celsius.
„Saltul s-a executat în condiţii mai vitrege din cauza temperaturilor scăzute. În rest, a fost un salt normal, ca orice salt de antrenament sau de concurs, bineînţeles e mai dificil saltul care se execută între clădiri, în centrul oraşului, datorită turbulenţelor care apar după clădiri. Din acest punct de vedere este mai dificil, indiferent de vânt sau de condiţiile meteo. Dar temperatura a fost cea care astăzi m-a pus puţin în dificultate, mi-a givrat şi geamul de la cască, dar în rest totul e în regulă. Saltul are o însemnătate aparte, fiind 100 de ani de la Marea Unire, fiind Anul Centenarului, sunt foarte mândru şi bucuros că am executat acest salt în Târgu Mureş. Este a patra oară când aterizez aici, dar sunt foarte bucuros că am reuşit din nou şi să fac o mare bucurie tuturor târgumureşenilor. Emoţii, ca la fiecare salt. Am peste 2.700 de salturi, fiecare salt are emoţia lui, mă descurc, încerc să îmi controlez emoţiile, acestea sunt constructive şi e meseria mea, în place ce fac şi emoţiile fac parte din acest joc”, a declarat paraşutistul Gabriel Pop.
El a câştigat, în acest an, pentru a doua oară, titlul de campion naţional civil şi a devenit campion al Europei de Est, tot pentru a doua oară.
„Am patru titluri, două naţionale civile şi două naţionale militare. Şi Cupa României am câştigat-o de 7 ori cu echipa Aeroclubului Târgu Mureş, ultima oară în acest an”, a subliniat paraşutistul.
În timpul ceremonialului militar de la Târgu Mureş, preşedintele Institutului de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Şincai” al Academiei Române, istoricul Cornel Sigmirean, a prezentat un istoric al Unirii şi modul în care s-a semnat Proclamaţia de la Alba Iulia, iar prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a prezentat cuvântul prim-ministrului Viorica Dăncilă. AGERPRES
Instantanee
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.