În județul Mureș, rata mortalității infantile, mai mare decât media națională

În județul Mureș, rata mortalității infantile, mai mare decât media națională

 

În județul Mureș, rata mortalității infantile, de 9 la mia de copii născuți vii, în 2016, se menține sensibil mai ridicată față de media națională (7,3 la mie) conform unui comunicat de presă transmis Punctul de către Organizația  Salvați Copiii, cu ocazia dotării secției de neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, cu un ecograf pediatric în valoare de 20.000 de euro, necesar unui diagnostic rapid și calitativ. „Aparatura medicală de calitate îl ajută pe medic să intervină rapid și eficient, ceea ce este vital în cazul copiilor născuți prematur, pentru care fiecare minut pierdut se poate transforma într-o tragedie. Dotarea pe care a făcut-o Salvați Copiii este cu atât mai importantă cu cât a ținut cont de nevoile specifice ale spitalului”, a declarat dr. Laura Mihaela Suciu, șef secție neonatologie Spitalul Clinic Județean Mureș.

Amalia Năstase, Ambasador Salvați Copiii România, a amintit reușitele programului de combatere a mortalității infantile: ”M-am alăturat cauzei Salvați Copiii de la bun început și am văzut cât de important este ca o maternitate să fie dotată corespunzător. Rata mortalității infantile a ajuns la 7,3 la mie, în 2016, față de 10,1 la mia de nou-născuți vii, cât era în 2010. Asta înseamnă mii de copii care își serbează acum ziua de naștere, pentru că au câștigat lupta. Dorim să continuăm dotarea maternităților, iar companiile ne pot ajuta, prin simpla redirecționare a 20% din impozitul pe profit.”

Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici. Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2017.

 

Cristina Vancea, sursa Comunicat Organizația Salvați Copiii

Lasă un răspuns