Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri la Târgu Mureş, că Unitatea de Suport Medical COVID-19, construită prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade”, îşi va dubla capacitatea la terapie intensivă, după suplimentarea numărului de paturi cu încă 20.
„În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă – în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. (…) Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri”, a declarat Nelu Tătaru.
Ministrul Sănătăţii a arătat că, indiferent de evoluţia pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi din acest motiv se înregistrează o creştere a capacităţii de testare, a capacităţii de spitalizare şi a paturilor de la terapie intensivă.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat că noua Unitate de Suport Medical COVID-19, construită în timpul stării de urgenţă prin reamenajarea sălii polivalente de la UMFST, a început să primească primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 încă din luna august, aici fiind trataţi până în prezent 75 de bolnavi din toată ţara.
AGERPRES