În această perioadă se desfăşoară din plin programul ,,Vera Luduşeană” destinat studenţilor şi elevilor din Luduş. Ideea propusă de studentul Marius Dudilă şi dezvoltată de Ovidiu Pop, consilier al primarului Cristian Moldovan a găsit un ecou favorabil în rândul tinerilor voluntari care organizează activităţi atractive, precum şi la societăţile comerciale care sponsorizează diferitele concursuri prevăzute în program.
Tinerii încep vânătoarea
Ideea cu treasurehunt este destul de veche şi se practică în diferite variante. Există ediţii la TV, sunt competiţii internaţionale, mai sunt şi variante electronice pe Internet pentru că interesul publicului este mare. Ovidiu Pop spune că s-a gândit la o variantă originală în care să solicite cunoştinţele de cultură generală pe care le deţin participanţii. Întrebările sunt concepute din domenii diferite şi vor fi prezentate sub forma unor întrebări directe. Unele dintre acestea vor fi sub formă de ghicitori, altele vor fi versuri care trebuie să fie interpretate. Nu vor lipsi întrebări din matematică şi fizică, probleme de logică şi de cultură generală. „Dar, cam atât despre genul problemelor pe care le vom pune, să păstrăm puţin secretul”, spune Ovidiu Pop.
Amănunte despre concurs
Modul de desfăşurare a concursului destinat vânătorilor de comori este destul de accesibil, spune organizatorul. În fiecare dimineaţă toţi participanţii vor primi un indiciu foarte simplu cu ajutorul căruia vor putea să găsească primul obiectiv plasat în oraş. După găsirea acestuia, concurenţii obţin indicii pentru al doilea, al treilea obiectiv şi tot aşa până la al cincilea. În momentul în care acesta este găsit, concursul se încheie pe ziua respectivă. Primul participant care găseşte acest al 5-lea obiectiv anunţă organizatorii care declară închis concursul în acea etapă. Ceilalţi participanţi comunică obiectivele găsite şi fac dovada rezultatului obţinut. În funcţie de obiectivele atinse este stabilit un punctaj care în final va plasa concurentul în clasamentul final.
În mod evident, jucătorul care va acumula cele mai multe puncte la finalul concursului va câştiga „comoara”, adică marele premiu pus la dispoziţie de SC RO DACIA COM SRL Luduş, un laptop HP Intel Care i3 RAM 4Gb HDD 320 Gb. Premiul este frumos şi va recompensa câştigătorul celui mai complex şi dificil concurs din cadrul „Verii luduşene”. Termenul limită pentru înscriere este 13 august, ora 22, şi spre deosebire de celelalte concursuri la care voluntarii nu au avut acces, la acesta pot să participe şi ei. „Asta nu înseamnă că vor fi avantajaţi în vreun fel”, precizează Ovidiu Pop. Indiciile nu vor fi cunoscute decât de acesta şi de o persoană de mare încredere care lucrează la proiect.
„Având în vedere că premiul este deosebit de tentant, drumul spre „comoară” va trebui să fie descoperit cu forţe proprii de fiecare „vânător”, adaugă Pop.
Prevederi ale regulamentului
Perioada de desfăşurare a concursului este 15-29 august şi pot participa doar detectivi domiciliaţi în oraşul Luduş care dispun de un telefon mobil şi acceptă condiţiile de participare şi respectă regulamentul concursului. Pentru ca acesta să nu treneze, unele obiective vor avea un timp limitat pentru descoperirea lor, baremuri care sunt anunţate la începutul fiecărei zile. Dar, atenţie! Comportamentul violent / agresiv fizic sau verbal duce la excluderea din concurs, la fel ca şi un comportament necivilizat sau lipsit de respect faţă de parteneri, organizatori sau sponsori. La fel, divulgarea către ceilalţi concurenţi a indiciilor găsite duce la descalificarea celui sau celor în culpă. Aventurile vânătorilor de comori vor fi disponibile zilnic pe pagina de Facebook a concursului şi Festivalului „Vara Luduşeană”, urmărind pas cu pas pe „detectivii” aflaţi în căutarea unui laptop performant oferit de SC RO DACIA COM SRL Luduş.
Ioan A. Borgovan