Cercetătorul elvețian Johann Schumacher conduce, de mai bine de zece ani, o cercetare privind motivul conflictelor dintre români și maghiari. Cercetarea lui constă în experimente inedite, dintre care câteva vor fi prezentate și spectatorilor. Aceştia vor avea parte de experiențe amuzante, atât științifice, cât și spirituale. Iar dacă nu sunt atenți, ei înșiși pot deveni „cobai“ în această satiră interactivă prezentată de Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș.
Spectacolul „Intenţii rătăcite“ / „Tévedések tárháza“ de Réka Dálnoky, în regia lui Nicu Mihoc îi are în distribuție pe actorii Béres P. Ildikó, Bianca Fărcaş, Alexandru-Andrei Chiran, Fülöp B. Erzsébet, Galló Ernő, Anca Loghin, Ştefan Mura și Tollas Gábor. Din echipa artistică mai fac parte Denisa Berceanu (scenografie) și Lucian Matei (video), traducerea fiind semnată de Réka Dálnoky și Judit-Andrea Kacsó. Piesa „Intenții rătăcite“ a fost desemnată câștigătoare la concursul de dramaturgie O sută de ani în casa scărilor, lansat de Fundația Communitas.
Reprezentația va avea loc joi, 19 martie, ora 20.00, la Sala Mică.
Spectacolul are o durată de 1 oră şi 30 minute (fără pauză) şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.
Spectacolul face parte din proiectul „Român vs. Maghiar. Interferenţe culturale româno-maghiare în teatru după 1918”, finanţat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.
În cadrul aceluiași proiect, Compania „Tompa Miklós“ va prezenta spectacolul „Tündérország“ / „Țara zânelor“ de George Ștefan, regia Keresztes & Blaga, video Adrian Matei, cu Kilyén László, Kiss Bora, Nicu Mihoc, Cristian Iorga, Pál Zoltán și Loredana Dascălu.
Prezentarea scenică va avea loc joi, 19 martie, ora 17.00, la Sala Mare (în regim Studio).
Spectacolul are o durată de 1 oră și 15 minute și este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.
Ideea celor două prezentări scenice are la bază promovarea unor tineri autori români și maghiari contemporani, în procesul de creație fiind implicați actori ai celor două Companii, rezultând două spectacole bilingve.
Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului, de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.
De asemenea, biletele și abonamentele pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.
PR Marketing
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.