Târgu Mureș se confruntă cu o problemă serioasă de mult timp, invazia cersetorilor. Această situație a devenit tot mai vizibilă în ultima vreme și a generat îngrijorare în rândul locuitorilor și autorităților locale.
Fenomenul cerșetoriei este unul complex și, de cele mai multe ori, este rezultatul unor cauze profunde precum sărăcia, lipsa de oportunități și problemele sociale.
Cerșetoria este o practică socială complexă, cu rădăcini adânci în diverse aspecte ale vieții și societății. Oamenii care recurg la cerșetorie pot fi motivați de sărăcie, lipsa unui loc de muncă, probleme de sănătate mentală sau dependențe, nevoia de a supraviețui într-un mediu ostil sau pur și simplu circumstanțele i-au împins în această direcție.
În Târgu Mureș își fac prezența aproape zilnic grupuri organizate de cerșetori. O primă rezolvare ar fi ca localnicii să nu le mai ofere bani acestor persoane, deoarece personajele schimbă mereu orașul, iar amenzile aplicate nu prea au efect asupra lor.
Miercuri un cetățean a sesizat, la ora 20:00, amplasarea unui cort pe malul Mureșului, vizavi de ferma Colegiului Agricol „Traian Săvulescu”. Patrula mobilă de Intervenție dirijată la fața locului i-a depistat pe numiții C.C. și L.F., însoțiți de 5 minori, toți domiciliați în satul Pustuța, județul Cluj. Adulții au fost amendați cu câte 200 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007, și li s-a pus în vedere să părăsească zona.
Poliția Locală Târgu Mureș le mulțumește cetățenilor municipiului pentru spiritul civic de care dau dovadă. Sesizările dumneavoastră pot fi făcute prin telefon la nr. 0265/250760- ofițerul de serviciu, la Dispeceratul Integrat de Urgență „112” sau prin whatsapp la nr. 0723307126.