Campania electorală bate la ușă și în județ. Citiți în continuare un sumar cu investițiile care s-au făcut în principalele orașe din județ, de dragul electoratului ce pune ștampila, odată la patru ani…
Luduș și Iernut
La Luduș în cei aproape patru ani, Administraţia Publică Locală a realizat în termene de execuţie mai lungi sau mai scurte o serie de proiecte importante pentru comunitate. La capitolul „Infrastructură” notăm modernizarea a 15 străzi în lungime totală de 11,8 km pe care s-au realizat canalizări de ape pluviale, trotuare şi asfaltare. Valoarea creditului este de 4 milioane de euro, rambursabili în 20 de ani. Pentru strada M. Eminescu, Guvernul României a alocat suma de 1.350.000 lei. Tot la capitolul străzi, în fiecare an se asigură de la bugetul local sume importante pentru pietruiri în Gheja şi Roşiori. La Iernut, două blocuri din centrul oraşului au fost reabilitate şi altele sunt în proiect. Pe scurt, notăm câştigarea unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 18 milioane de euro pentru o nouă Staţie de epurare a apelor uzate. În anul 2010 s-a finalizat investiţia de Alimentare cu apă din Avrămeşti, 3,5 km reţea de apă în valoare de 760.000 lei, din care Primăria a cofinanţat cu 10%. În anul 2009 au fost electrificate străzile Turzii, Haitău, Ciurgău şi parţial Avrămeşti pe o distanţă de 8 km şi s-au înlocuit parţial lămpile de iluminat public cu becuri tip LED, mai luminoase şi mai economicoase. Valoarea investiţiei, 290.000 lei. (pe larg citiți în pagina 9).
La Reghin
Reghinul a pornit în 2009 cu 13 puncte de investiții. Cele mai mari sume au fost alocate pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor din cartierele Iernuţeni, Libertăţii şi Făgăraşului, fiind vorba în total de 4.011.000 lei. În acelaşi an au fost reabilitate străzile Pictor Grigorescu, Mihai Eminescu, Spitalului, Crinului, Susenii Noi, Petru Maior şi podurile de pe strada Gării şi Iernuţeni, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 1.745.000 lei.
Investițiile din 2012 își au rădăcinile în 2011 și au adus reghinenilor un parc de agrement în zona Pădurii Rotunde, iar în această vară se va da în folosinţă o pistă pentru biciclişti, investiţie care face parte dintr-un proiect amplu de realizare a unor zone verzi dotate cu instalaţii de joacă pentru copii, locuri pentru activităţi sportive, mobilier de microarhitectură urbană, în principal pe malul canalului Morii. Vorbim aici de un proiect în valoare de 1.900.000 de lei, mai multe, citiți în pagina 10.
La Tîrnăveni
Nici la Tîrnăveni lucrurile nu stau mai rău. Investițiile în infrastructură, în cultură, sport sau învățământ s-au ținut lanț mai ales în ultimii doi ani. Astfel, s-a reabilitat Centrul Civic (Străzile Republicii și Avram Iancu), s-au reabilitat 7 km din DN 14 A, s-au reabilitat și modernizat foarte multe străzi, printre care Pompelor Rozelor, Școlii, Șoimilor, Mioriței, Stadionului, Gheorghe Doja, Frumoasă etc. S-au construit 3 sensuri giratorii, s-au realizat marcaje rutiere pe toate străzile asfaltate, Reabilitarea și repararea mai multor kilometri de trotuare în întreg orașul. De asemenea, s-a înființat o nouă sală pentru oficierea căsătoriilor și s-au alocat fonduri pentru asigurarea unei mese calde pentru copiii dezavantajați.
Nici cultura și sportul nu au fost lăsate deoparte. Astfel, reabilitarea sălii de sport a gimnaziului ,,Traian”; înființarea cabinetului medical la Colegiul Tehnic; realizarea a trei proiecte pentru accesarea de fonduri europene necesare reabilitării Gimnaziului ,,Traian”, a Colegiului Tehnic și a Școlii Generale Nr.3; Alocarea de fonduri pentru școli și grădinițe în vederea executării lucrărilor de dezinsecție; montarea centralei termice la Grădinița cu Program prelungit Nr. 5 Boziaș; montarea sistemelor de supraveghere și semnalizare la Grădinițele cu Program Prelungit Nr 2 și 4- sunt doar câteva dintre investițiile realizate în ultima perioadă.
În plus, săptămâna trecută s-a semnat contractul dintre primarul municipiului Tîrnăveni, Adrian Matei, împreună cu Ressa Diana Mariana, administratorul societăţii Sol Stark Power din Timişoara, prin care se va construi cel mai mare parc solar din România şi al doilea ca mărime din Europa. Investiția va ajunge la 72 de milioane de euro. Detalii la secțiunea Tîrnăveni.
Cristina Vancea