A XXIII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală a început cu o paradă la care au participat şi noii cavalieri ai Ordinului Sf. Bernard. Potrivit directorului artistic al festivalului, Liviu Pancu, noii cavalieri îl vor întruchipa în şapte ipostaze şi-l vor onora pe ultimul Mare Maestru al Cavalerilor Templieri, Jacques de Molay, ars pe rug în 1314 la Paris. „În acest an, am fost recunoscuţi şi înnobilaţi cavaleri templieri ai Sfântului Bernard. De aici ne-a venit şi ideea acestei teme, 700 de ani de la moartea lui Jacques de Molay, ars pe rug la Paris din ordinul regelui Filip al IV-lea al Franţei. La spectacolul care va avea premiera mâine seară (sâmbătă, n.r.) vor colabora Teatrul Naţional din Târgu Mureş, Teatrul Scena din Târgu Mureş şi ordinele cavalerilor Lup, de Mediaş, de Sebeş şi Străjerii Moldovei. Astfel, spectacolul ediţiei 2014, la fel ca şi Merlin (spectacolul de anul trecut, n.r.) va avea aproape 120 de actori”, a arătat Liviu Pancu.
Liviu Pancu, cel care conduce comanderia Ordinului Cavalerilor Sf. Bernard din Târgu Mureş, a precizat că acest ordin va păstra şi denumirea de Ordinul Cavalerilor Lup.
„Ordinul Cavalerilor Lup a rămas, se va păstra identitatea de cavaleri Lup în formă artistică, nu vom renunţa la ea. Ne bazăm pe filoane istorice care declanşează subiecte de spectacol. Legătura către templieri este însuşi numele, suntem Les Loups de Târgu Mureş – suntem patru comanderii în România, la Târgu Mureş, Sighişoara, Ardud şi Bucureşti – patru comanderii în acest ordin St. Bernard. În România, suntem în jur de 350 de cavaleri Sf. Bernard, iar la Târgu Mureş există o comanderie cu 24 de cavaleri”, a arătat Pancu.
Pe parcursul celor trei zile de festival, vor evolua opt ordine cavalereşti, o serie de formaţii de muzică medievală, iar noutatea este invitarea unor menestreli ai secolului XXI, precum Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Puiu Ivaniţchi şi alţii.
Sursa Agerpres
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.