În urmă cu 20 de ani, cele mai sărace județe din România (măsurate în PIB/capita) erau Botoșani, Bistrița-Năsăud, Covasna și Ialomița. Între timp Bistrița și Covasna s-au dezvoltat, locul lor fiind luat de Teleorman și Călărași.
Nivelul PIB pe cap de locuitor exprimat la standardul puterii de cumpărare în regiunea București-Ilfov (cea mai dinamică regiune a țării) depășește în prezent cu 29% media UE-28, în timp ce în Regiunea Nord-Est, cea mai săracă din România (și a patra din UE ca nivel de sărăcie), acesta reprezintă doar 35% din media UE-28, arată un raport al Băncii Mondiale.
În prezent, înafara Capitalei, niciunul dintre orașele reședință de județ ale României nu se află printre cele mai mari 100 de economii din UE, evoluția acestora fiind semnificativ inferioară celei înregistrate de alte orașe secundare din Europa de Vest.
Între timp, situația s-a schimbat în ambele capete ale clasamentului. Clujul a urcat pe locul al doilea, imediat după București, Timișul a urcat pe locul 3 iar Constanța a coborât pe patru. De asemenea județul Mureș a iesit din TOP 10.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.