Potrivit acestora, a fost creată un fel de „fabrică în fabrică”, în cadrul căreia elevii, lucrând la comanda diverselor departamente tehnologice ale uzinei, confecţionează în mod independent echipamente, piese şi instrumente, sub mentoratul instructorilor şi îndrumarea specialiştilor fabricii, produse ce vor fi ulterior utilizate efectiv în producţie.
„TalentFactory”, care funcţionează conform conceptului „fabrică în fabrică”, a fost inaugurată printr-o prezentare a primelor produse realizate acolo: elevii au construit, la cererea fabricii, diverse mijloace de transport şi echipamente pentru manipularea elementelor de caroserie.
Directorul general a subliniat că elevii lucrează, în cadrul „fabricii de talente”, în grupuri de câte 8-10 persoane, iar la activităţi pot participa elevi din orice an al programului de formare profesională duală, care are o durată de trei ani. În prezent, sunt implicaţi 200 de elevi, dar în curând acest număr va creşte la 300 – a precizat Hans-Peter Kemser, adăugând că efectivul poate creşte anual chiar cu 100 de persoane.
Sursa: MTI