Spitalul Municipal Dr. Gheorghe Marinescu Târnăveni, secția Psihiatrie, organizează în perioada 7 – 9 decembrie 2016 cea de a V – a ediție a Zilelor Psihiatriei Târnăvene.
Azi a fost inaugurat de la ora 12.00 Compartimentul de Terapie Ocupațională.
Joi va avea loc simpozionul „Schizofrenia – aspecte clinice esențiale” la Centrul social Victoria iar în 9 decembrie de la ora 15.30 la Casa de cultură a municipiului Târnăveni se va desfăşura spectacolul caritabil „Poveste de Crăciun”, unde invitat special va fi VIZI IMRE.
„Noul Compartiment de Terapie Ocupaţională este un simbol al celor mai bune lucruri care contribuie la reabilitarea şi reinserţia socio-profesională a pacienţilor din secţiile de psihiatrie. Terapia Ocupaţională este arta şi ştiinţa direcţionării individului bolnav spre participarea la anumite activităţi pentru a-şi reface, întări sau îmbunătăţi performanţele, spre a facilita însuşirea acelor abilităţi şi funcţii care sunt necesare pentru adaptare şi productivitate, precum şi diminuarea sau corectarea patologiei pentru menţinerea stării de sănătate” a declarat Megheşan Zsuzsanna, managerul spitalului municipal Târnăveni.
Compartimentul de terapie ocupaţională s-a înfiinţat în anul 2011. Iniţial, pacienţii au avut la dispoziţie o sală pentru ergoterapie şi o biblioteccă. În anul 2015 spitalul şi-a propus lărgirea paletei activităţilor destinate pacienţilor, ceea ce necesita şi o extindere spaţiului. Ca urmare a bunăvoinţei şi generozităţii unor sponsori, a fost posibilă strângerea fondurilor necesare ducerii la îndeplinire a acestor dorinţe. S-au reabilitat şi amenajat spaţii până atunci nefolosite, astfel că astăzi, Compartimentul de terapie ocupaţională cuprinde şi un cabinet psihologic, sală pentru activităţi recreative, bucătărie, sală de sport, vestiar, magazie pentru materiale, magazie pentru alimente şi loc de rugăciune. Tot în acest an, împreună cu pacienţii s-a amenajat o grădină de legume şi una de flori şi s-a sădit o livadă cu aproximativ 70 de pomi fructiferi.
Acest compartiment se autofinanţează, fondurile necesare desfăşurării activităţii provenind din vânzarea produselor realizate de pacienţi, din sponsorizări şi donaţii.