Lacul Albastru, Maramureș
Din centrul orașului Baia Sprie, Maramureș, Lacul Albastru este accesibil în mai puțin de o oră, iar drumul străbătut până acolo vă va încânta cu siguranță.
Interesant la acest lac este faptul că își schimbă culoarea în funcție de anotimp și, implicit, lumina soarelui, astfel încât oferă un spectacol minunat în fiecare perioadă a anului. Astfel, dacă îți dorești să vezi nuanțele de albastru ale lacului, vino aici primăvara. Dacă ești fan verde, atunci lacul este numai bun de vizitat vara, având, din când în când, și reflexe de smarald. Iar pentru iubitorii de toamnă și de nostalgie, lacul din Baia Sprie merită vizitat începând cu septembrie, când își schimbă culoarea în verde închis sau, uneori, maro.
Bineînțeles, această splendoare a naturii merită vizitată în orice perioadă a anului, chiar și iarna, căci peisajele de aici sunt superbe indiferent de anotimp și vreme.
Lacul Ochiul Beiului, Caraș-Severin
Deși traseul până la lac nu este tocmai ușor și, pe alocuri, poate fi anevoios, cu răbdare și echipat corespunzător vei ajunge fără prea mari bătăi de cap. Lacul Ochiul Beiului din judeţul Caraş-Severin este o minune naturală, fiind cunoscut, îndeosebi, pentru culoarea verde-albăstruie, în contrast cu celelalte nuanțe de verde din jur.
Lacul are o adâncime de 3.6 metri, este situat la o altitudine de 310 metri, iar pe fundul lacului trăiesc foarte mulți păstrăvi, pe care îi poți observa chiar cu ochiul liber.
Pe lângă culoarea spectaculoasă și peisajul de poveste, unic la acest lac este și faptul ca nu îngheață niciodată iarna.
Lacul Bucura, Hunedoara
Situat în „perla Carpaților”, Lacul Bucura este cunoscut drept cel mai mare lac glaciar din România, cel mai adânc fiind Lacul Zănoaga.
Lacul Bucura, din judeţul Hunedoara, așa cum îi spune și numele, este o bucurie pentru ochi, priveliștile de aici fiind absolut încântătoare. Și cum altfel, având în vedere că lacul se află la o altitudine de 2040 de metri, între munți, și acoperă o suprafață de aproximativ 9 hectare.
Pentru o experiență autentică, ia-ți la tine și o pătură de picnic și ceva gustări. Va fi minunat!
Lacul Bolboci, Dâmbovița
Lacul Bolboci din judeţul Dâmboviţa este o încântare pentru iubitorii de natură, peisajele de aici fiind, cu adevărat, impresionante.
Situat în inima Bucegilor, între stânci împădurite și versanți falnici, lacul este unul dintre cele mai frumoase lacuri artificiale din țară, și îl poți vizita în orice anotimp. Bineînțeles, îți recomandăm să-ți planifici un traseu aici chiar vara aceasta, având în vedere frumusețea copleșitoare a nuanțelor de verde, în contrast cu lacul și culoarea cerului.
În plus, de aici poți porni pe diferite trasee, în funcție de timpul și preferințele tale. Echipează-te corespunzător și bucură-te de natură!
Lacul Tarnița, Cluj
Lacul Tarnița din judeţul Cluj, lac de acumulare cu o suprafață de aproximativ 215 hectare, este locul de evadare al clujenilor pe timp de vară. Aici se pot organiza petreceri sau nunți, iar priveliștile sunt, într-adevăr, de poveste.
Pentru pasionații de sporturi nautice, pe lângă plimbarea cu bărcuța pe lac, aici se desfășoară și activități precum ski nautic, pescuit sau plimbări cu jetski.
Lacul se află la aproximativ 3 ore de Cluj-Napoca, iar zona este incredibil de frumoasă. În funcție de perioada săptămânii în care mergi, vei găsi și multe grupuri de tineri veniți să se relaxeze în apropiere.
Pont: stai cel puțin până la apus, este spectaculos!
Dacă vrei să afli chiar şi mai multe despre lacurile României, citeşte articolul dedicat celor din Munţii Retezat.Rezervă cazarea acum
Credit foto: dreamstime.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.