În anul Centenarului, Liga Pensionarilor din Reghin a organizat o serie de activități pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire „în curând vom organiza și un concurs intitulat „Cine știe, câștigă!”, tema fiind cei 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie de la Alba Iulia, cu premii substanțiale”, ne-a declarat Vian Bonț, președintele Ligii Pensionarilor Reghin.
Cele mai dragi și solicitate activități…
… au fost excursiile și pelerinajele organizate de către Liga Pensionarilor. Astfel, doritorii au putut ajunge la Chișinău, Prislop, Alba Iulia, Delta Dunării, Salina Turda, Cluj Napoca, zona Maramureșului cu Memorialul Victimelor de la Sighet, la cimitirul vesel din Săpânța, la mănăstirile din zona Reghinului, la Lăpușna, Colibița, Mănăstirea Socol.
O altă activitate de mare interes în rândul pensionarilor au fost concursurile de pescuit sportiv de la Goreni și Lacul Mobila Dalin, și turneele de șah, table, remy, de unde reghinenii s-au întors cu numeroase premii, cupe, diplome și medalii.
De asemenea, au avut loc întâlniri și simpozioane cu teme psihologice, teme medicale sau dezbaterea legii pensionarilor, în prezența unui membru al Casei de Pensii Mureș. Comitetul de conducere a distribuit haine pensionarilor nevoiași sau cărți, toate primite din donații.
„În data de 1 octombrie, se va organiza o masă festivă. Liga va distribui pachete cu produse alimentare membrilor. Va urma o excursie la Oarba de Mureș și Sibiu, apoi bineînțeles, ne pregătim de 1 Decembrie, vom participa la marea paradă de la Alba Iulia. Doresc pe această cale să mulțumesc autorităților locale pentru sprijinul necondiționat, Ligii Pensionarilor Mureș și partenerilor, colaboratorilor. Așteptăm permanent noi membri pensionari în cadrul ligii noastre pentru a ne putea îmbunătăți activitatea pe viitor și titlul de organizație model, atât în județ, cât și în țară”, a declarat Vian Bonț, președintele Ligii Pensionarilor Reghin.
Liga Pensionarilor Reghin…
… a luat ființă în anul 1992, prin transformarea sindicatului pensionarilor în ligă și numără peste 1.000 membri în evidență, peste 600 activi, cu cotizația la zi.
Conform unui studiu al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, în România, în anul 1990, persoanele în vârstă de 60 de ani și peste, reprezentau 10,30% din totalul populației, ajungând la 1 iulie 2016 la 22,23%.
Datele Eurostat cu privire la gradul de sărăcie al vârstnicilor din România (65 ani și peste) indică, în anul 2015 o rată de sărăcie de 19,4%, valoare peste nivelul mediei UE – 28 (14,1%).
Imola Grama
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.