Literatura română contemporană va fi promovată prin întâlnirea scriitorilor români direct cu cititorii, în cadrul unor evenimente intitulate ”Atelierul de Gândire”, organizate de o librărie din Târgu Mureş.
„Avem o serie de evenimente care se vor desfăşura lunar sub denumirea ‘Atelierul de Gândire’, evenimente care îşi doresc să îi aducă pe scriitorii români mai aproape de cititori, să promoveze literatura română contemporană. Avem prezenţă şi online, dar şi fizic, având o librărie în centrul oraşului. Sloganul librăriei este ‘Locul unde cărţile se întâlnesc cu oamenii’ şi ne dorim să acoperim toate gusturile, de aceea în librăria noastră încercăm să acoperim aproape toate domeniile de interes pentru cititori, cu accent pe literatura română. Dorim să oferim publicului mureşean ocazia de a cunoaşte scriitori renumiţi şi de a intra în contact cu ceea ce se întâmplă la nivel naţional în ceea ce priveşte domeniul literar”, a declarat, pentru AGERPRES, Anamaria Marocico, fondatoarea librăriei.
În acest sens, primul autor roman care s-a întâlnit direct cu cititorii a fost Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti din ultimii 20 de ani, „Biblia pierdută”, care şi-a lansat la Târgu Mureş noul său roman, „Testamentul lui Abraham”.
„La invitaţia librăriei noastre, Igor Bergler şi-a prezentat ‘Testamentul lui Abraham’, cel mai nou roman al său, la Târgu Mureş, întâlnindu-se direct cu publicul cititor. Evenimentul a fost organizat la Teatrul Scena din Cetatea Medievală, fiind combinat cu un scurt moment teatral, inspirat chiar din cartea lansată, ‘Testamentul lui Abraham’. Prin proiectul librăriei noastre, denumit ‘Atelierul de Gândire’, ne propunem să îmbogăţim viaţa culturală târgumureşeană şi, mai ales, să promovăm literatura română”, a mai spus Anamaria Marocico. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.