Motivele s-au limpezit la începutul verii, atunci când s-au clarificat candidaturile deși încă nu erau anunțate oficial.
Scopul, nu neapărat principal, dar care m-a făcut să aleg un alt nivel de implicare în orașul nostru, este acela că actuala conducere trebuie să plece cu orice preț… democratic!
Lucrăm cu materialul clientului, și anume: „Un mandat nu e de ajuns pentru ca un ales să-și ducă până la capăt proiectele, dar două sunt suficiente și al treilea ar fi prea mult”, declara Dorin Florea în conferința de presă prin care anunța că va candida pentru un al doilea mandat.
Cu toate că a ales să iasă din viața politică, candidând la județ, și-a plantat puiuții prin cetate ca să ducă mai departe o caracatiță greu de destructurat.
Claudiu Maior a servit cauza încă de la început. Azi ne explică de ce nu s-a putut face niciun proiect serios, dar mai vrea patru ani pentru a ne explica același lucru în 2024. Bine că s-au putut face Siletina, Energoplus, Trans Sil-aka FCM- aka ASA și multe alte afaceri. Dacă el îi ceartă astăzi pe consilierii UDMR că l-au blocat, eu îi cert pentru că i-au permis prea multe. Cam tot ce și-a dorit „pe persoană fizică”.
Marius Pașcan după alegerile din 2012, odată ce a schimbat Palatele și funcțiile, parcă iradia. Fața sa spunea că: „Am scăpat! Eu nu sunt ca ei”. Dar, în 2016, l-a căutat pe Florea prin văgăunile Deltei pentru a-l convinge să mai candideze odată. Și orașul iarăși „ În -FLOREA”.
Teodora Benedek a intrat în viața politică și administrativă a orașului tot alături de Florea, în echipa lui chiar. A și jucat alături de ceilalți liberali așa cum cânta edilul până când Bucureștiul a zis stop-joc. Îmi poate demonstra că a fost o greșeală doar dacă își va duce campania până la capăt.
Să fim cea mai importantă voce a cetății!
Provin dintr-o familie mixtă. Tata român, mama maghiară și ambii având printre strămoși sași, toți din județul Mureș.
Noi, care avem multicultularitatea locală în ADN, putem fi considerați cea mai mică minoritate sau cea mai importantă majoritate. Cu certitudine, suntem un produs al culturii transilvane și târgumureșene.
Când avem de-a face cu o MINORITATE?
Atunci când orice sondaj de opinie, recensământ, te pune în fața faptului de a alege între etnii: român, maghiar, german, țigan etc. În spațiul public există X procente maghiari, X procente români, X procente alte minorități.
Atunci când, „majoritățile” enumerate mai sus vorbesc cu ură una față de cealaltă și se faultează ori de câte ori pot și ne invită s-o urâm pe mama sau să-l urăm pe tata.
Atunci când „Noi” nu existăm pe agenda politică.
MAJORITATE?
Pentru că se întâmplă mult prea des să afli că prietenul, vecinul, amicul, comeseanul au sângele amestecat ca și tine și că, familiile mixte, de fapt, sunt o normalitate.
Pentru că, noi, toleranți chiar anatomic, ne „mișcăm” natural și firesc în aceste culturi.
Pentru că suntem majoritari în realitatea târgumureșeană și în aspirațiile noastre de normalizare a comunității care ne definește și o definim.
Suntem cei care au asimilat, asimilează aceste culturi și suntem deschiși să ne înfruptăm din ele pentru a ne îmbogăți, văzând în asta o comoară de preț.
DA! Noi trebuie să fim conștienți de vocea noastră și să avem grijă să devină numărul unu, adică cea a normalității, a acceptării, a multiculturalității.
Târgu Mureș are nevoie, înainte de orice proiect tradus în termeni economici, de o MÂNTUIRE SOCIALĂ COLECTIVĂ.
Acesta este motivul principal pentru care doresc să mă implic în alegerile locale.
DE CE SOÓS?
L-am cunoscut la începutul anilor 2000. Strada Bolyai era în șantier. Dintr-o groapă a ieșit un arheolog tânăr care vorbea cu entuziasm despre fiecare cărămidă aflată sub piatra cubică. De atunci i-am urmărit activitatea, treptele pe care le-a urcat în carieră și nu m-a dezamăgit. Am rămas impresionat mai ales de deschiderea cu care dorește să construiască o echipă cu oameni care nu sunt înregimentați. Vorbește o maghiară, dar și o română impecabile.
M-au impresionat, recunosc, cel mai mult, „reproșurile” care i se aduc în spațiul public și mai ales de către cine.
Singurul reproș care mi-a ridicat și mie un semn de întrebare a fost: schimbăm o gașcă cu alta, adică cu cea a baronilor din UDMR?
Ei bine, echipa care se conturează acum este garanția că acest lucru nu se-ntâmplă și nu se va întâmpla.
Cei care sunteți în asentimentul meu și împărtășiți aceste valori haideți alături de noi!
Sper să se alăture cât mai mulți acestei echipe care poate încheia o etapă neagră din istoria orașului, mai ales în ultimii 12 ani.
Marius Libeg
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.