Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc MediFun, organizat Liga Studenţilor Târgu Mureş (LSTGM), cel mai mare festival-concurs studenţesc din România, a debutat miercuri, la Târgu Mureş, la startul competiţiilor fiind înscrise 12 echipe.
Festivalul Studenţesc MediFun se desfăşoară pe parcursul a patru zile, iar cele 12 echipe – Organizatorii, Alcohall of Fame, Ballkanika, Brâncovenii, Chewcash, Diabetii, Guerrilla, Hellfire Club, Jagerarmy, Mirău, The Wizzairds şi 1gurii – se vor întrece în mai multe la tipuri de probe: sportive, speciale şi surpriză.
„Pe parcursul celor patru zile de festival, indiferent că e zi sau noapte, MediFun nu doarme. O serie vastă de activităţi care să antreneze atât sustenabilitatea echipei, creativitatea, spiritul caritabil, cât şi abilităţile sportive, toate învăluite într-un caracter distractiv, promit o experienţă completă şi răcoritoare a studenţilor. În anul 2000, a apărut într-un oraş mic din Transilvania un grup de studenţi care a înfiinţat pentru prima dată MediFun. An după an, festivalul a continuat să crească, inspirând în rândul studenţilor libertatea de a se distra si a-şi depăşi barierele, unindu-i prin intermediul echipelor şi motivându-i prin competivitatea concursului. Trecând testul timpului şi păstrând tradiţia, MediFun a devenit cel mai mare festival-concurs din ţară, ajungând anul acesta la cea de a 24-a ediţie”, a arătat Liga Studenţilor Târgu Mureş, pe site-ul manifestării.
Potrivit LSTGM, la concursurile din cadrul MediFun poate participa orice persoană fizică care are vârsta minimă împlinită de 16 ani până la data de 2 octombrie, indiferent de sex, naţionalitate, rasă, etnie, orientare sexuală, religie sau stare socială, fiecare echipă având de respectat un regulament foarte strict.
„Prin excepţie de la acestea, nu pot participa la concurs membrii echipei de organizare şi persoanele înscrise ca voluntari la această ediţie. Participanţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani pot participa doar dacă prezintă un acord parental valabil. Pentru a lua parte la festival, participanţii trebuie să fie înscrişi într-o echipă, care trebuie să aibă minim 30 de persoane. Numărul maxim de participanţi activi în echipă este 50. Din numărul total de persoane înscrise într-o echipă, minim 14 membri trebuie să fie fete. O echipă poate să aibă şi un număr de maxim 50 de susţinători, care au dreptul să poarte tricourile identice cu ale echipei pe care o susţin dar care să conţină ca element distinctiv un semn care este transmis de către organizatori. Susţinătorii au dreptul să participe la activităţile sociale pe timp de noapte, însă nu au dreptul să participe la concurs şi la probele MediFun putând doar să îşi susţină verbal colegii de echipă unde este cazul”, se arată în regulamentul festivalului.
Fiecare echipă participantă trebuie să aibă un nume, un steag, un imn, un moment special de prezentare a echipei, o coregrafie, video de prezentare echipă în tema definită de organizatori pentru această ediţie şi tricouri într-o culoare specifică, diferite de cele ale organizatorilor sau ale altor echipe.
Membrii echipelor trebuie să poarte tricoul sau hanoracul specific echipei pe toată perioada de desfăşurare a evenimentului.
Studenţii se vor întrece la fotbal masculin, baschet mixt, volei mixt, tenis mixt, ping pong mixt, înot mixt, căţărat mixt, la şah (o persoană indiferent de gen), table (o persoană indiferent de gen) şi biliard (cu o persoană indiferent de gen).
Probele surpriză nu vor fi cunoscute de către participanţi doar în momentul anunţării lor, iar probe speciale sunt: „Lista neagră”, Imnul echipei, prezentarea echipei – coregrafie şi filmuleţele de prezentare.
Pe lângă numeroasele activităţi din concurs, la Festivalul Naţional Studenţesc MediFun sunt anunţate o serie de concerte. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.