Conform Agrointel Metoda leneșă de cultivare a roșiilor este apreciată ca fiind una care reduce considerabil timpul pe care trebuie să îl alocați îngrijirii tomatelor. Etapele unde se face economie de timp sunt legarea, care nu mai este problematică, și fertilizarea, care este pregătită temeinic înainte de plantarea răsadurilor.
Pregătirea gropilor
Plantarea răsadurilor
Mulcirea
Îngrijirea plantelor
Stropirea tomatelor
Pregătirea gropilor
Cea mai importantă etapă în cultivarea leneșă a romatelor este pregătirea locului în care vor crește plantele. Gropile se sapă de toamna, preferabil, dar se pot face și primăvara. Fiecare groapă trebuie să aibă o adâncime de circa 30 cm și o lățime de 45-50 cm, cu o distanță de 1,2 metri între ele.
Fundul gropii se afânează bine ca viitoarele plante să aibă acces în sol să își formeze rădăcinile, iar în mijlocul gropii se înfige un arac de 2-3 metri înalțime, destul de solid să susțină viitoarele plante. În jurul țărușului, în groapă se adaugă o găleată gunoiul de grajd peste care se vine cu o găleată de orice pământ fertil, preferabil de pădure, apoi cu o găleată de nisip. La final, gropile sunt umplute cu pământul scos mai devreme, în care se adaugă 1/3 pahar (250 ml) de îngrășământ cu azot-fosfor-potasiu și 1 borcan (500 ml) de cenușă. Toate aceste substraturi se amestecă foarte bine, iar din surplusul de pământ se face în jurul gropii o bordură de 6-8 cm înălțime.
Citeste mai mult pe AGROINTEL.RO