Mureșenii riscă șă își strice telefonul atunci când merg cu el pe pârtie! Care sunt pericolele?
Mureșenii riscă șă își strice telefonul atunci când merg cu el pe pârtie! Care sunt pericolele?

Mureșenii riscă șă își strice telefonul atunci când merg cu el pe pârtie! Care sunt pericolele?

Cu sau fără zăpadă naturală, stațiunile de iarnă sunt gata să îi primească și pe mureșeni. De la începutul anului 2020, pârtia din Sovata și-a deschis porțile pentru ore bune de distracție pe nămeți. Cu siguranță, foarte multe persoane din județ vor vrea să profite de această perioadă. Totuși, pe lângă riscul de a aluneca și de a cădea, există un pericol real și pentru dispozitivul mobil pe care îl iei cu tine pe pârtie. Deși este recomandat să nu îți iei cu tine telefonul afară, iată ce trebuie să știi dacă decizi să îl duci pe zăpadă. 

Cum să îți ferești telefonul de pericole iarna?

  1. Verifică temperatura

Verificarea stării vremii înainte de a ieși din casă este cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a-ți proteja telefonul. Deși majoritatea dispozitivelor pot suporta temperaturi negative, este recomandat ca acestea să nu fie folosite la sub zero grade Celsius. La valori mai scăzute, performanța telefonului va fi redusă, iar riscul de a deteriora bateria este foarte mare. În plus, acumulatorul se poate descărca brusc, mai ales dacă nivelul acestuia este de sub 50%. 

  1. Păstrează telefonul în buzunar

La temperaturi de sub zero grade, chiar și ecranul telefoanelor scumpe poate să își piardă flexibilitatea, fiind foarte sensibil la șocuri, oricât de mici ar fi. În acest context, chiar dacă vei scăpa smartphone-ul de la o distanță mică, există un risc mare ca acesta să se spargă. Recomandarea specialiștilor este aceea ce a-ți ține dispozitivul protejat într-un buzunar interior. Dacă nu ai fost atent și ecranul s-a spart, pe mobilefix.ro poți găsi ajutorul necesar pentru o eventuală reparare. 

De asemenea, nu ar trebui să lași telefonul în mașină, mai ales peste noapte. În același mod în care autovehiculul tău se încălzește foarte tare vara, și iarna valorile scăzute ale temperaturii pot afecta atmosfera din autoturism și, implicit, dispozitivul electronic. 

  1. Nu îl expune brusc la căldură

Dacă ai petrecut ore bune pe pârtie, atunci când intri la căldură, este foarte probabil că se formeze condens în interiorul dispozitivului tău, dacă este încălzit prea brusc. Asta înseamnă că este posibil ca telefonul să fie deteriorat de apă, fără să îl expui direct la lichide. Nu supune aparatele electronice la schimbări bruște de temperatură, deoarece circuitele electrice ar putea deveni prea umede pentru a funcționa corespunzător. 

Iată și alte sugestii practice:

  • La temperaturi extreme, ține telefonul închis atunci când nu îl folosești. 
  • Redu luminozitatea ecranului și dezactivează GPS-ul și datele mobile, dacă acest lucru este posibil, pentru a încetini viteza de descărcare a bateriei. 
  • Pune telefonul în buzunar cu spatele către corpul tău. Astfel temperatura corpului va proteja bateria mai bine. 

Dispozitivele mobile nu sunt concepute pentru a rezista o viață întreagă. Totuși, temperaturile scăzute le pot distruge înainte să fie cazul. De aceea, este recomandat ca mureșenii și nu numai să fie în mod deosebit atenți la telefoanele lor în sezonul rece, chiar și atunci când se distrează pe pârtie. 

Sursa foto: shutterstock.com, unsplash.com