În data de 14 septembrie 2022, Muzeul Județean Mureș a fost reprezentat la Chișinău de către dl. Marc Dorel, prezent la evenimentul „O istorie comună, un patrimoniu comun: Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”.
Evenimentul a debutat cu o ședintă în care s-au dezbătut o serie de probleme comune legate de salvgardarea patrimoniului cultural national imaterial al celor doua țări: România și Republica Moldova, referitoare la elementele commune incluse pe lista UNESCO („Colindatul de ceată bărbătească”; „Tehnici tradiționale de realizare a scoarței (țesute) în România și Republicva Moldova” și ”Marțișorul- Practici tradiționale asociate zilei de 1 Martie”). Punctul principal al ședinței a fost promovarea dosarului „Arta cămășii cu altiță”, depus la UNESCO de România și Republica Moldova pentru a fi înscris în Lista Reprezentativă a Elementelor de Patrimoniu Culural Imaterial a Umanității.
Dr. Dorel Marc, pe lângă atribuțiile comune care-i revin în cadrul Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, îndeplinește atribuții specifice în ceea ce privește reprezentarea muzeelor cu profil etnografic din județele Mureș, Harghita si Covasna, alături de ceilalți reprezentanți ai universităților de profil, ai institutelor Academiei, Institutului Național de Patrimoniu și ai Centrelor de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale.