Curtea de Conturi arată că la unele spitale, firmele cu care unităţile sanitare aveau deja acorduri-cadru au refuzat să facă contracte subsecvente la preţuri stabilite prin licitaţie deschise. Ca atare, cumpărarea produselor s-a realizat prin achiziţie directă sau prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare fie de la aceiaşi furnizori, fie de la alţii, astfel că preţurile au crescut semnificativ. Ponderea cea mai mare din cheltuielile verificate la nivel local a reprezentat-o costurile de 68% cu asistenţa medicală. Acestea au fost urmate de cheltuielile cu carantina 13%, alte tipuri de cheltuieli 12% şi cheltuielile cu dezinfectarea 7%.
Conform ZI de ZI, Prefectul județului Mureș a decis în data de 2 aprilie, numirea în funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Mureș a medicului Daniel Porav-Hodade (foto), pe perioada stării de urgență.Decizia prefectului județului Mureș a fost comunicată către dr. Daniel Porav-Hodade, Spitalul Clinic Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, Consiliul Județean Mureș și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Mureș.
Conform Mediafax, Curtea de Conturi precizeaza ca la Spitalul Clinic Judeţean Mureş au fost creşteri de 60 de ori pentru măştile chirurgicale, de 10 ori mai mari pentru halatele nesterile şi de 6 ori în cazul halatelor sterile şi bonetelor. Un combinezon a costat şi 42 de lei dar şi 98 de lei, în funcţie de furnizor.
Conform Curții de Conturi printre unitățile care au dat mai mulţi bani pe sporurise află și Spitalul Clinic Judeţean Mureş cu 1,5 milioane de euro, anunță Mediafax.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.