Un grup de tineri din judeţul Covasna, care lucrează la o firmă de branding şi design, a găsit un mod inedit de a promova patrimoniul cultural şi arhitectural al Transilvaniei: prin intermediul unei cărţi de colorat.
Aceasta cuprinde 134 de oraşe din Transilvania şi va fi prezentată în cadrul Târgului de carte şi Festivalul de Literatură Contemporană SepsiBook. ce va avea loc luna viitoare, între 23 şi 26 mai la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe.
„Cartea cuprinde aproape toate oraşele din Transilvania (…) A fost începută în anul 2018 şi peste 900 de ore s-a lucrat la ea, deci este o carte muncită. Sunt 134 de oraşe şi tot atâtea pagini de colorat. Desenele au fost realizate de colega noastră, Kalaber Timea, care este extrem de talentată (…) De ce să aleagă cineva această carte? Pentru că poate să descopere nişte oraşe din România despre care nici nu ştia, poate să vadă în detaliu arhitectura clădirilor şi poate descoperi locuri noi. Nu e o carte de colorat doar pentru copii. (…) Unii spun că e foarte detaliată. Da, am făcut-o foarte detaliată, inspirându-ne din stilul Mandala, unde stai şi desenezi, îţi pui muzică şi te relaxezi. E acel moment când te deconectezi cu adevărat şi nu te mai gândeşti la nimic. (…) Din câte am văzut, cartea e unică în România, nici măcar în Europa nu există aşa ceva, adică nu am mai văzut să deseneze cineva oraşele din Transilvania”, a declarat, pentru AGERPRES, Iulian Baciu.
Acesta a menţionat că partenerul său de afaceri, Rancz Zsolt, a scris, în ultimii ani, mai multe volume inspirate din munca de antreprenor.
„Nouă ne place atât de mult ceea ce facem încat de multe ori uităm şi de partea financiară. Noi ne focusăm să iasă bine ceea ce facem, pe spiritul echipei. Colegul meu a scris câteva cărţi în limba maghiară despre cum am început noi. Avem şi o carte cu benzi desenate pe care vrem anul acesta să o traducem în limba română, sunt zece poveşti din viaţa de antreprenor des întâlnite în România (…) Mai este o carte intitulată ‘Nyaklavas’, în traducere ‘O palmă peste ceafă’, alta denumită după o vorbă din popor ‘Ţie ţi-e uşor că eşti patron’, o carte făcută împreună cu un comediant din Gheorgheni în care se vorbeşte despre rolul umorului în reclame şi o altă carte despre cât de important este să fii bun fără să aştepţi ceva în schimb. Ce este interesant la această ultimă carte e, că atunci când a început să o scrie, Zsolt a făcut un crowdfounding, iar cei care au plătit au putut citi cartea în timp ce era scrisă”, a mai spus Iulian Baciu.
Directorul Bibliotecii Judeţene din Sfântu Gheorghe, Szonda Szabolcs, a declarat, pentru AGERPRES, că a treia ediţie a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook va avea loc în perioada 23-26 mai la Arena Sepsi, iar printre cărţile prezentate se vor număra şi cele ale tinerilor de la Wameleon Design. AGERPRES