Cu zece ani de experiență și un suflu nou, organizatorii se pregătesc pentru cea de-a XI-a ediție a Vâltorii Mureșene, care va avea loc între 29 august și 1 septembrie la Târgu Mureș. Evenimentul își propune să ofere o experiență de neuitat pentru toate vârstele, cu un program colorat de concerte, evenimente tradiționale și culturale și o gamă largă de activități recreative.
După zece ani, organizatorii evenimentului au lăsat în urmă o perioadă definitorie și revoluționară și au început să construiască pentru următorul deceniu. Jakab István, unul dintre fondatorii evenimentului, a subliniat că Vâltoarea Mureșeană nu înseamnă nici zilele orașului, nici festival. „Suntem un eveniment pentru familii în care toate generațiile, de la tineri la bătrâni, găsesc valoare, distracție și se întorc acasă cu experiențe”, a spus el. Acesta a adăugat că Vâltoarea Mureșeană a evoluat și s-a dezvoltat de-a lungul anilor, încercând întotdeauna să țină seama de nevoile vizitatorilor, dar și să joace un rol de consolidare a comunității, tradițional și creator de valoare.
Portik Vilmos, viceprimarul municipiului Târgu Mureș aflat la final de mandat, care a imaginat evenimentul cu mulți ani în urmă și apoi a gestionat parcursul acestuia în calitate de organizator principal, este implicat în acest an în pregătiri în calitate de consilier.El a spus că, încă de la început, evenimentul a fost astfel gândit încât să implice mai ales furnizorii de servicii din Târgu Mureș și că acest lucru nu s-a schimbat. De asemenea, este important de văzut că, incluzând voluntarii, organizatorii, furnizorii de servicii și partenerii, aproximativ 350 de persoane lucrează la eveniment, unele timp de săptămâni, altele timp de zile sau ore. În plus, există 25 de parteneri profesioniști, 15 organizații asigură activitățile pentru familii și copii, iar în fiecare an există 35-37 de susținători locali.
Portik Vilmos a anunțat că în acest an Vâltoarea Mureșeană se dezvoltă și cu programe noi, organizatorii urmând să creeze Grădina de Vinuri în Cetate. În acest scop, ei au căutat și se bucură de parteneriatul unor profesioniști care au coordonat astfel de evenimente la un nivel înalt, la festivaluri din Transilvania și Ungaria.
PápayKamilla, directorul festivalului din acest an, a explicat că locul central al Vâltorii este din nou Cetatea din Târgu Mureș, care a fost umplută până la ultimul metru pătrat în fiecare an. La fel se va întâmpla și în acest an, dar acum va acomoda și Grădina Vinului , iar activitățile pentru familii și copii vor fi mutate într-o zonă mai umbrită”, a spus PápayKamilla. Ea a adăugat, de asemenea, că cei mici se vor putea bucura de mai multe concerte subliniind că evenimentele principale ale Vâltorii vor rămâne aceleași și în acest an, ca de exemplu târgul producătorilor, târgul de carte organizat de Teleki Téka, dans popular, muzică populară, basme populare și diverse activități tradiționale organizate de Fundația Casa Tradițiilor Ardelenești și Ansamblul Artistic Mureșul. De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel și Grădina Zoologică Târgu Mureș își vor sărbători aniversările la Vâltorea Mureșeană, cu evenimente speciale. Organizatorii vor acorda și în acest an o atenție deosebită discuțiilor la masa rotundă, în cadrul căreia se vor aborda teme importante precum relațiile de cuplu, inteligența artificială, tensiunile intergeneraționale și dependențele.
Și la această ediție, vor avea loc concerte: vineri seara, corul Saint Ephraim și trupa Ego Sum vor concerta pe scena Figura. Sâmbătă, va concerta DollyPlussz, iar duminică, pe scena Vâltorii vor urca artiști cunoscuți precum Anna andtheBarbies și Magna cum Laude.
Organizatorii Vâltorii Mureșene vor încerca să ofere un program pentru toate gusturile și vă vor ține la curent cu noutăți pe site-ul web (www.forgatag.ro/ro) și pe pagina de Facebook a evenimentului.
echipa de comunicare a Vâltorii Mureșene