Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. Prima ediţie Bookfest la Tîrgu Mureş este organizată de Consiliul Judeţean Mureş şi Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Consiliului Local Tîrgu Mureş. Partenerii media ai evenimentului sunt Hotnews.ro, EuropaFM şi AgenţiadeCarte.ro.
Lucian Boia, Andreea Esca, Larry Watts, Markó Béla, Ana Blandiana, Alex. Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, acad. Basarab Nicolescu sau Sega sunt câteva dintre personalităţile pe care le puteţi întâlni între 19 şi 21 septembrie la prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest Tîrgu Mureş.
Pentru că este o „sărbătoare a cărţii”, Bookfest vine şi cu reduceri consistente la cele mai bune cărţi ale momentului. Publicul are acces gratuit la toate evenimentele Bookfest, inclusiv la concertele zilnice şi la proiecţii de filme de artă.
Prima ediţie locală a Salonului de Carte Bookfest Tîrgu Mureş va fi găzduită de Teatrul Naţional, între 19-21 septembrie şi va oferi publicului mureşean posibilitatea să întâlnească unele dintre cele mai importante nume ale lumii culturale actuale din România. La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri atractive din oferta bogată a unora dintre cele mai de succes edituri din România: Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Art, Corint, Nemira, Eikon, Okian sau Tracus Arte, dar şi multe altele.
Invitaţie de la Ciprian Dobre
„Salonul de carte BOOKFEST este unul dintre evenimentele de marcă de pe agenda culturală a anului 2014, în judeţul Mureş. Alături de Gala UNITER şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania, BOOKFEST ne prilejuieşte întâlnirea cu personalităţi de marcă ale culturii româneşti. În numele Consiliului Judeţean, îi invit pe toţi mureşenii la trei zile de excepţie, în care Tîrgu Mureşul va fi capitala cărţii româneşti”, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, instituţie care a organizat împreună cu Asociaţia Editorilor din România (AER) această primă ediţie Bookfest la Tîrgu Mureş.
Preşedinte AER
„Bookfest este în sine o sărbătoare a cărţii iar la Tîrgu Mureş sper să ne bucurăm împreună într-un număr cât mai mare de întâlnirea cu personalităţi de prim rang ale culturii româneşti”, a declarat Grigore Arsene, preşedintele AER.
Filme premiate
Accesul publicului va fi gratuit la evenimentele din cadrul Bookfest precum şi la proiecţiile din cadrul Cinematografului de artă Bookfest, organizat cu sprijinul partenerilor de la Institutul Balassi şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR). Se vor putea viziona filme premiate, precum Inside Llewyn Davis (ultimul film al fraţilor Joel şi Ethan Coen); Hannah Arendt (biopic despre celebra filosoafă); Eu şi tu (ecranizare a romanului omonim de Nicolo Amanti); Incendii (Canada, 2010); Soţia, femeia, gagica (Ungaria, 2012); Nu sunt prietenul tău (Ungaria, 2009); În numele lui Sherlock Holmes (film pentru adolescenţi).
De asemenea, în fiecare zi vizitatorii Bookfest se pot delecta cu concerte de înaltă ţinută susţinute de formaţia de muzică veche Trei Parale, folk-iştii Ovidiu Scridon şi Silvan Stâncel, precum şi trupa de rock Listen din Tîrgu Mureş.
Salonul de Carte Bookfest Tîrgu Mureş este a patra ediţie locală a celui mai important eveniment expoziţional in domeniul cărţii din România; Bookfest mai are ediţii locale la Timişoara, la Iaşi (3-5 octombrie) şi la Cluj-Napoca (16-19 octombrie).
La Salonul Internaţional de Carte Bookfest de anul acesta (Bucureşti, 28 mai – 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediţii a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałęsa, Małgorzata Rejmer, Paweł Huelle, Dorota Masłowska, în atenţia publicului fiind şi cei patru laureaţi polonezi ai premiului Nobel pentru literatură – Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996), potrivit comunicatului semnat de persoana de contact Mihai Mitrică, director executiv şi Marius Motoca, PR Executive.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.