Aproximativ 4 din 10 adulți din SUA au obezitate, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Vorbim despre o criză de sănătate în creștere, iar cercetătorii continuă să exploreze noi metode de tratament pentru obezitate.
“Un studiu epidemiologic a raportat că oamenii din insula Hainan, care consumă frecvent Mallotus furetianus, au cea mai scăzută rată de obezitate din China. Cercetările noastre sugerează baza științifică care susține acest studiu epidemiologic”, a declarat Dr. Akiko Kojima-Yuasa, cercetător principal și profesor asociat la Școala Absolventă a Vieții Umane și Ecologie a Universității Metropolitane din Osaka, pentru Medical News Today.
Cum ajută extractele din plante la tratarea obezității?
“Studiile au arătat că extractul de Mallotus furetianus inhibă acumularea de grăsime prin controlul expresiei C/EBPbeta, un factor cheie de transcripție în sinteza grăsimilor în celulele adipoase”, a explicat dr. Kojima-Yuasa.
“Prin urmare, consumul de Mallotus furetianus este considerat a fi benefic pentru prevenirea și tratarea obezității”, a spus ea.
Există unele indicii că acest extract poate afecta enzima 5′ protein kinaza activată de adenozin monofosfat (AMPK), principalul regulator al metabolismului, a declarat pentru MNT, Dr. Barry Sears, biochimist.
“Nu este neobișnuit ca substanțele fitochimice din plante să activeze căile metabolice. Acest lucru se datorează faptului că multe substanțe fitochimice pot fi metabolizate în compuși fenolici mai mici care pot intra în fluxul sanguin pentru a afecta regulatorii critici ai metabolismului celular. Cel mai probabil regulator celular sub controlul metaboliților fenolici este AMPK”, a spus el.
Cum poate fi explicat efectul reducerii obezității
“Orice activare a AMPK inhibă sinteza de noi acizi grași (adică, lipogeneza, activând simultan arderea grăsimilor stocate). Dacă da, asta ar explica efectul reducerii obezității”, a continuat dr. Sears.
Poate exista o explicație evolutivă a motivului pentru care plante precum Mallotus furetianus au efecte anti-obezitate.
“Când oamenii care au obezitate pot mult mai probabil să stocheze grăsimi decât să metabolizeze grăsimea”, a spus dr. Mitchell Roslin, șeful de chirurgie bariatrică și metabolică la Spitalul Lenox Hill.
“Este interesant că anumite plante ne-ar face să metabolizăm grăsimile mai bine, plante care sunt bogate în glucoză, de exemplu”, a mai spus el.
Sursa: DcNews.ro