Cimbrul este planta medicinală aromatică cu proprietăți antibiotice ce este recomandă pentru prevenirea, dar și tratarea mai multor tipuri de afecțiuni. Vezi de ce este indicat să consumi ceai de cimbru și cum se pregătește leacul natural.
Consumul unei căni de ceai de cimbru seara înainte de culcare poate preveni afecțiunile respiratorii specifice sezonului rece. Eficiența cimbrului în ceea ce privește prevenirea răcelii și a gripei se datorează conținutului bogat de vitamina A, C, cupru și uleiuri esențiale care întăresc imunitatea, au efecte antioxidante, antibacteriene și antiseptice și previn infecțiile. Astfel, ceaiul de cimbru vine în ajutor în caz de tuse, bronșită, inflamații ale tractului respirator și dureri în gât, grație efectelor expectorante și antispasmodice ale acestor uleiuri esențiale. Pentru un efect antigripal, cimbrul se poate de asociat cu frunze de mentă și fructe de soc în părți egale. Totodată, ceaiul de cimbru poate fi consumat și dimineața în loc de cafea, datorită efectelor sale energizante.
Citeşte întreaga ştire: Ceai de cimbru – utilizări și beneficii. Cum se prepară ceaiul care întărește imunitatea