Şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a anunţat vineri că, de la înfiinţarea patrulelor călare, infracţiunile şi contravenţiile din zonele împădurite ale oraşului au scăzut cu 50% şi că din acest motiv, de anul viitor, se doreşte creşterea numărului de echipaje călare.
‘Din fericire această patrulă este de o însemnătate deosebită pentru noi deoarece de când avem această patrulă călare, de 3 ani, acţionează în zonele împădurite din proximitatea Târgu Mureşului unde au scăzut activităţile infracţionale şi contravenţionale cu 50% (…) Avem 4 agenţi de poliţie locală pregătiţi special pentru această activitate şi doi cai care ne-au fost puşi la dispoziţie de Romsilva, pentru care le mulţumim. La fel cum am făcut cu patrula de dresaj canin, unde avem doi Rottweileri şi doi Ciobăneşti belgieni, Malinois, dorim ca de la anul să dezvoltăm patrulele călare, deoarece produc efecte benefice asupra siguranţei cetăţenilor’, a arătat Bretfelean.
Potrivit acestuia, principalele activităţi ilegale care se derulau în zonele împădurite din Târgu Mureş au fost crearea de rampe de gunoi ilegale la liziera pădurii şi în pădure, poluarea fonică de către motociclişti şi conducători de ATV-uri, tulburarea liniştii în zona adiacentă Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, care se află într-o zonă împădurită.
‘De asemenea, profitând de umbra pădurii se ascundeau pentru a comite ulterior acţiuni antisociale. Furturi din gospodării, furturi de lemn şi alte activităţi au fost prevenite. Au fost reţinute mai multe persoane, predate pentru a se continua cercetările, Poliţiei municipale Târgu Mureş’, a arătat Valentin Bretfelean.
Unul dintre membrii patrulei călare, agent Florin Florea, a declarat la rândul său că patrula efectuează zilnic peste 30 de kilometri, că fiecare dintre poliţişti a absolvit cursuri de călărie şi au urmat o pregătire specială timp de 90 de zile, la Centrul de Pregătire şi Instruire a Jandarmilor din Gheorgheni.
‘Timp de 90 de zile am fost instruiţi pentru toate tipurile de situaţii pe care le-am putea întâmpina atât în timpul patrulării ecvestre, cât şi pedestre. În zonele în care ne desfăşurăm activitatea pentru prevenirea infracţiunilor şi contravenţiilor, suntem însoţiţi uneori şi de echipajele care au în dotare câinii de patrulare. Platoul Corneşti, pe Calea Sighişoarei, în pădurea din cartierul Mureşeni – unde au loc mai multe infracţiuni – avem cazuri de persoane care şi-au construit adăposturi care au fost depistate şi evacuate. Prin intermediul cailor ne-a fost facilitată patrularea şi verificarea zonelor respective’, a spus agentul Florea.
Potrivit acestuia, caii sunt îngrijiţi la Romsilva, pe timpul iernii, iar de primăvara până toamna aceştia sunt cazaţi şi îngrijiţi la Gradina Zoologică. AGERPRES
Susa foto adevarul.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.