Spectacolul-lectură cu piesa de teatru „Casandra sau lumea ca final al reprezentării” de Kevin Rittberger, în regia lui Gavril Cadariu, o lucrare pe tema imigraţiei din Europa, va avea loc marţi seara, la Sala Studio a Teatrului „Ariel”.
Spectacolul, care vizează susţinerea dramaturgiei contemporane, este organizat de Universitatea de Arte şi Teatrul „Ariel” din Târgu Mureş, în cadrul proiectului european „Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?”.
Evenimentul de prezentare a piesei „Casandra sau lumea ca final al reprezentării”, lucrare tradusă în cinci limbi şi nominalizată la Mülheim Theatertage 2011, are loc de la ora 18,00, iar intrarea este liberă.
„În ‘Casandra sau lumea ca final al reprezentării’, Kevin Rittberger caută răspunsuri cu privire la situaţia imigranţilor prin schimbarea perspectivelor şi a formulelor narative. Astfel, piesa conţine interviuri autentice, dar şi interogări ficţionale, ţesute printre poveştile unor personaje care îşi testează limitele. Piesa lui Rittberger vorbeşte şi despre dificultatea europenilor de a trata subiectul imigrării cu profunzime şi compasiune”, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii de Arte din Târgu Mureş.
Potrivit sursei citate, Kevin Rittberger este un autor dramatic, regizor şi curator din Berlin, care a absolvit cursurile Freie Universität şi a montat spectacole în Stuttgart, Viena, Munchen, Hamburg, Berlin şi Frankfurt.
Regizorul Gavril Cadariu este conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu Mureş şi director al Teatrului „Ariel” Târgu Mureş, deţine numeroase premii naţionale şi internaţionale de regie – Festivalul de Teatru Studenţesc de la Casablanca, Maroc (2016), Festivalul Internaţional de Teatru de la Soci, Rusia (2011), Festivalul Atelier, Baia Mare – România etc.
Proiectul „Fabulamundi. Playwriting Europe. Beyond Borders?” în cadrul căruia este prezentat acest spectacol se derulează la nivelul Europei şi urmăreşte susţinerea dramaturgiei contemporane europene şi promovarea internaţională a autorilor prin implicarea a peste douăzeci de teatre, festivaluri şi organizaţii culturale din Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă.
AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.