Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat miercuri, în cadrul conferinţei ‘Transilvania Open 4 Business 2017 – Ce vor investitorii români şi străini în 2017’, că municipalitatea a iniţiat un consiliu consultativ al firmelor, care are sarcina de a propune administraţiei publice locale idei de dezvoltare.
‘Am discutat cu domnul primar Dorin Florea să facem la nivel de Târgu Mureş un Consiliu Consultativ cu primele 25 de firme care, bineînţeles, îşi plătesc impozitele la zi, care au cei mai mulţi angajaţi. Vor fi o serie de criterii pe care vom merge, iar primele 25 astfel de firme se vor întâlni o dată sau de două ori pe lună şi vor veni cu idei de promovare în ceea ce înseamnă dezvoltarea în Târgu Mureş. Cred că va fi de bun augur pentru că, până la urmă, consilierii locali nu vor mai avea ce face şi vor încerca să susţină mediul privat, pentru că motorul României şi al Târgu Mureşului vor fi privaţii. Dacă nu înţelegem lucrul acesta, atunci nu vom putea face nimic. În urma discuţiilor avute cu domnul primar ne-am tot gândit cum am putea să îi responsabilizăm pe membrii Consiliului Local, pentru că în momentul în care vrei să te extinzi, găsesc o problemă, la fel şi la construirea de parcări sub centrul oraşului sau la drumurile de legătură’, a declarat, pentru AGERPRES, Claudiu Maior.
Consilierul primarului din Târgu Mureş a precizat că municipalitatea le va prezenta oamenilor de afaceri strategia de dezvoltare, care poate fi completată cu ideile reprezentanţilor mediului de afaceri.
‘Cu aceste idei pe care le avem vom veni în faţa firmelor, iar consilierii locali când se vor întâlni cu cei care astăzi au angajaţi şi plătesc taxe şi impozite la Primăria Târgu Mureş nu cred că vor spune mereu ‘nu’ fără să vină cu argumente. Dacă spun nu, atunci să aducă privatului un argument. Anul viitor, din ianuarie, pornim acest consiliu consultativ, nu am vrut să îl pornim înainte de alegeri pentru a nu se interpreta că este campanie electorală’, a mai spus Claudiu Maior.
În cadrul conferinţei de la Târgu Mureş sunt abordate patru mari teme de discuţie, ‘Agricultură – Cum trebuie să susţină statul fermierii şi activitatea lor?’, ‘Administraţie – Investiţiile în infrastructură – vitale pentru dezvoltare’, ‘Industrii – Cum şi cine creează forţa de muncă pentru industria românească?’ şi ‘Sănătate – Cum ne păstrăm medicii în ţară?’.
AGERPRES