Primăria Târgu Mureş şi Club Sportiv Municipal (CSM) Târgu Mureş au lansat, printr-un proiect comun, un program gratuit de iniţiere în înot pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, până în acest moment fiind înscrise 500 de persoane.
„Mă bucur că am găsit sprijin şi deschidere din partea unor oameni cu suflet mare, cu o experienţă vastă în domeniul sportului şi cu dragoste faţă de proiectele oraşului şi lansăm astăzi oficial înscrierile pentru secţia de iniţiere în înot. Dorim ca toţi copiii din Târgu Mureş să aibă şansa de a învăţa să înoate, iar după acest program de iniţiere, părinţii şi antrenorii vor decide pentru ei, dacă doresc sau nu să facă performanţă. Astfel, prin intermediul unităţilor de învăţământ – grădiniţe şi şcoli, micuţii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani se pot înscrie şi pot participa în mod gratuit la aceste cursuri, timp de 3 luni, de două ori pe săptămâna. Municipalitatea pune la dispoziţia elevilor înscrişi transport gratuit, de la şcoală către balon şi retur. Şedinţele sunt de o oră şi se vor desfăşura în cele mai bune condiţii, cei mici fiind asistaţi de personal specializat, antrenori ce au un palmares bogat”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior.
Cursurile de iniţiere în înot vor fi organizate la bazinul olimpic acoperit din cadrul Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul” administrat de municipalitate, iar acestea vor fi susţinute de către 12 antrenori profesionişti.
„Vom lua legătura cu fiecare şcoală şi dorim ca informaţia să ajungă la toţi părinţii. Sunt sigură că părinţii conştientizează faptul că sportul şi mişcarea sunt primordiale pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Facem un apel către unităţile de învăţământ, către dascălii implicaţi în procesul educaţional pentru a sprijini proiectul iniţiat de Primăria municipiului Târgu Mureş, iar fiecare clasă sau grupă înscrisă să fie însoţită de un reprezentant al şcolii şi de cel puţin un părinte care îi vor ajuta la dezbrăcat/îmbrăcat pe copii, dat fiind faptul că sunt cursuri adresate şi celor de grădiniţă. Până acum avem 500 de copii înscrişi, dar dorim să ajungem în fiecare şcoală şi grădiniţă”, a declarat coordonatorul proiectului din partea CSM Târgu Mureş, Laura Toth.
Ea a precizat că antrenorii selectaţi pentru programul „Iniţiere în înot” sunt specialişti cu o vastă experienţă în programele de iniţiere, iar grupele de înot vor avea o componenţă de maximum 10 copii.
Unul dintre antrenorii renumiţi din Târgu Mureş, Bartalis Karoly, managerul secţiei de nataţie a CSM, a declarat că acest proiect se va derula împreună cu secţia de polo, iar copiii care vor dovedi abilităţi deosebite vor fi selectaţi şi vor fi cooptaţi în grupele de sportivi de performanţă, înot, înot sincron, polo etc.
„În funcţie de cum ştie fiecare să înoate, la un moment dat vor ajunge în grupele de avansaţi, unde vor fi selectaţi pentru sportul de performanţă. Cei care merg la performanţă vor fi mai puţini, iar cei mai mulţi, dacă îşi doresc, vor rămâne la secţia de polo. Fiecare îşi va găsi locul în bazin, în sportul pe care doreşte să îl facă. Am făcut performanţă, avem copii campioni cu recorduri naţionale, participări la Balcaniadă. Cred că vom reuşi şi de acum încolo, cu sprijinul primăriei”, a arătat antrenorul Bartalis Karoly.
În proiectul Primăriei Târgu Mureş şi al CSM a fost cooptat şi fostul antrenor al lotului naţional de polo juniori U19, Andrei Eduard, care susţine că date fiind condiţiile oferite la Târgu Mureş doreşte să îşi pună în valoare experienţa, având în vedere că la CSM a găsit echipe de seniori şi de juniori I şi II, precum şi o echipă de fete.
Andrei Eduard a precizat că pentru ca echipa de polo seniori a CSM să activeze în campionat, Clubul Steaua a împrumutat o serie de jucători cu experienţă, până când echipa se va putea forma cu sportivi din pepiniera mureşeană. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.