Proiectul de mobilitate „Training ABI-Acquired Brain Injury”, depus în cadrul Apelului general şi naţional la propuneri de proiecte 2014, a fost aprobat şi va fi finanţat din fondurile aferente Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 1-Proiecte de mobilitate în domeniul educaţia adulţilor.
În cadrul proiectului 17 specialişti şi voluntari ai Fundaţiei Alpha Transilvană vor cunoaşte metode integrate de dezvoltare a abilităţilor persoanelor cu traume cerebrale dobândite şi vor învăţa despre influenţa bolii asupra vieţii persoanei în cauză cât şi a familiei, a prietenilor şi a societăţii în general. Beneficiarii proiectului vor cunoaşte noi metode şi programe de reabilitare şi îngrijire şi vor dobândi cunoştinţe legate de ajutarea persoanelor pentru atingerea autonomiei proprii precum şi referitoare la noi metode de reabilitare şi îngrijire sau noi metode de intervenţii: terapia prin marionete, camera snoezelen, terapia prin lumină şi umbră, terapia vizual-creativă, etc.
Momentan, în România nu există o metodologie de dezvoltare şi integrare a persoanelor cu leziuni cerebrale dobândite. Din acest motiv, Fundaţia Alpha Transilvană a pus bazele unei colaborări cu organizaţia Human Profess din Ungaria, care va asigura formarea specialiştilor şi voluntarilor. Organizaţia Human Profess are o vastă experienţă în domeniu; împreună cu specialişti din Austria şi Slovacia a dezvoltat metode inovatoare pentru munca cu persoane ABI şi a editat ghidurile The ABI Training Manual şi The ABI Guidelines.
Obiectivul general al proiectului este de a consolida cunoştinţele specialiştilor şi voluntarilor Fundaţiei Alpha Transilvană, prin acces la informaţii şi metode de ultimă oră care ar urma să fie folosite cu succes în integrarea socio-profesională a persoanelor cu traume cerebrale dobândite. Perioada de desfăşurare a proiectului este 01 iunie 2014-01 iunie 2015, potrivit unui comunicat semnat de Banga Erzsébet – coordonator Programul Atrium.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.