Gradina de legume la balcon – este proiectul unei tinere doctorande care testează o serie de soluții ce ar putea fi aplicate pentru dezvoltarea și întreținerea spațiului verde. Este vorba de grădini ce ar fi înființate pe suprafețe mici, în curte sau la balcon.Ideea îi aparține Roxanei Hangan-Istrate, un inginer horticol cu specializare în peisagistică și care acum este doctorandă în cadrul Facultății de Horticultură a USAMV Iași.
Ce ar trebui să știți înainte de a crea o gradina de legume la balcon.
- Înainte de a vă gândi să vă creați o mica grădină pe balcon, trebuie să vă familiarizați cu anumite reguli, astfel încât să puteți profita din plin de acest spațiu.
- Dacă locuiți într-o clădire, trebuie să aflați mai întâi regulile coproprietății. Rețineți că acestea diferă de la o clădire de apartamente la alta. Cu toate acestea, unele măsuri se aplică tuturor proprietarilor.
- Astfel, de exemplu, este strict interzis să atârnați jardiniere sau ghivece în afara balustradei pentru a evita orice risc de cădere.
- În plus, pentru a preveni posibile deteriorări ale clădirii, ar trebui să aflați și greutatea maximă permisă pe fiecare balcon.
- Pentru a trăi în armonie cu vecinii, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că nu există scurgeri de apă pe balconul vecin sau cel de dedesubt atunci când vă udați plantele.
- Pentru a face acest lucru, balconul trebuie să fie echipat cu un colector de apă individual sau cu o farfurie.
- Atunci când vă alegeți plantele în gradina de legume, luați în considerare alegerea unei vegetații ușor de întreținut, recomandă lamaisonsaintgobain.fr. Nu ezitați să desenați o mică schiță a exteriorului dvs. pentru a vă potrivi și a organiza spațiul în cel mai optim mod. Pentru a vă bucura în continuare de balconul dvs., asigurați-vă că puteți circula fluid.
Vezi articolul complet pe Agro TV
Category: Stirile Punctul