Reghinenii și nu numai pot beneficia începând de astăzi de Computerul Tomograf (CT) din incinta Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”. A fost inaugurată clădirea fostei centrale termice a spitalului, clădire transformată într-un spațiu adecvat pentru a instala Computerul Tomograf, marca Siemens, de ultimă generație. S-a ales această soluție datorită complexității aparaturii și a dimensiunilor ei.
”E un vis îndeplinit. Nu doar al meu ci al multor reghineni. Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin deservește peste 100.000 de locuitori din Reghin și zonele limitrofe. Nu mai e nevoie să trimitem oamenii la Târgu Mureș pentru o asemenea investigație, nu mai e nevoie ca ei să aștepte săptămâni în șir pentru o programare. Chiar dacă acum nu se află aici, trebuie să mulțumesc doamnei Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, care la prima noastră solicitare de anul trecut a răspuns foarte promt. Într-o lună am obținut finanțarea iar colegii din spital au reușit să transforme vechea centrală într-o clădire specială, ținând cont de specificul investigațiilor care vor urma, de iradiații. Lucrarea e bine realizată, felicit atât echipa spitalului cât și constructorul. Sper să încheie contractul cu Casa de Asigurări în cel mai scurt timp ca cetățenii să poată beneficia de investigațiile necesare. De asemenea, mă bucur că avem făcute contractele cu medicii specializați pe această ramură. E o investiție importantă, aparatul a costat 1.100.000 de lei iar valoarea totală a lucrării se ridică la 2.700.000 de lei. Contribuția primăriei a fost de 10% pentru aparat, conform legii, aparatul fiind finanțat de către Ministerul Sănătății iar pentru amenajarea clădirii s-a cheltuit suma de 1.132.000 de lei din bugetul local, restul fiind completat din veniturile proprii ale spitalului” a declarat primarul Maria Precup.
Având în vedere că numărul pacienților care solicită această investigatie este în continuă creștere , având în vedere faptul că boala neurologică în special, și producerea accidentelor vasculare are o patologie ascendentă, vârsta de producere a acestora fiind din ce în ce mai scăzută, era imperios necesară această investiție.
”Reghinul, deși este al doilea oraș ca și mărime din întreg județul, până în acest moment nu a avut un Computer Tomograf. Cu ajutorul acestui aparat vom putea asigura cetățenilor servicii de calitate și diagnostice de mare precizie. Pacienții așteptau pentru un CT la Târgu Mureș între 15-30 de zile. Acum va fi nevoie doar de câteva zile. Calitatea aparatului e de foartă bună, este un somatom cu 64 de slices, performant și care cu ajutorul unui soft special poate asigura și imagini 3D. Se pot face toate tipurile de tomograf, mai puțin cord. Deja l-am folosit pentru pacienții internați, dar pentru că deocamdată nu avem contract cu Casa de Asigurări, așteptăm rectificarea bugetară. Din acel moment vom putea lucra și pe baza biletelor de trimitere, până atunci doar contra cost. Personalul medical va fi asigurat de doi colegi care au competență în acest tip de investigații, dr. Dragoș Olaru și dr. Anamaria Fridman. Restul medicilor sunt medici angajați cu contract de colaborare, medici din Târgu Mureș, care vor lucra online, fiind singura specializare în care poți face medicină la distanță” a afirmat dr.Emilia Marcoci, managerul spitalului.
GRAMA IMOLA
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.