Sunt momente în viață, în care oamenii sunt copleșiți de probleme (obligații financiare, credite, plata facturilor, certuri în familie) și ajung să se îmbolnăvească. Unii au probleme financiare, datorii și bugetul le ajunge doar pentru lucrurile esențiale.
Dacă starea lor de sănătate se înrăutățește din cauza stresului, ei constată că nu mai au bani suficienți pentru a-și gestiona durerile cronice și bolile de care suferă. Una dintre cele mai la îndemână soluții poate fi alegerea unor remedii naturale, care au beneficii demonstrate pentru sănătate.
Cum ajută ceaiurile de plante medicinale în calmarea durerii cronice?
Ceai de mentă
Atât ceaiul de mentă, cât și uleiul din această plantă medicinală, s-au dovedit extrem de eficiente în ameliorarea migrenelor și durerilor cronice de cap. Menta poate ameliora și indigestia, greața, balonarea, problemele digestive, congestia sinusurilor.
Ceai de curcuma
Potrivit unui studiu din 2012, curcuma este mai eficientă decât medicamentele antiinflamatoare standard, ca de exemplu diclofenac. Cercetătorii au descoperit că turmericul reduce inflamația ce apare în sindromul de intestin iritabil și artrită reumatoidă.
Ceaiul de curcuma are antioxidanți, stimulează sistemul imunitar și ajută în reducerea inflamațiilor din organism.
Ceai verde
Ceaiul verde este considerat foarte sănătos pentru organism îndeosebi pentru că ajută la reducerea inflamațiilor. Acesta este realizat din frunzele plantei Camellia Sinensis și are polifenoli care previn îmbătrânirea prematură a creierului, îmbunătățesc funcția sistemului nervos, ajută în protejarea organismului de cancer.
Există studii care demonstrează faptul că ceaiul verde reduce inflamațiile și durerile articulare.
Ceai de lavandă
Efectele calmante ale lavandei sunt deja cunoscute și dovedite de cercetători. Această plantă medicinală are proprietăți antidepresive, curative, antiseptice, antidepresive.
Ceaiul de lavandă este recomandat persoanelor care suferă de diferite afecțiuni, cum ar fi: fibromialgie insomnie, tulburări de somn, tulburări de dispoziție, nervozitate, retenție de lichide, dureri menstruale, dureri musculare, spasme, migrene și altele.
Un studiu de pe PCOM demonstrează efectul lavandei asupra calității somnului. În studiu este subliniat și efectul aromaterapiei cu lavandă asupra somnului.
Ceaiuri pentru calmarea durerilor de gât
Specialiștii în domeniul medical spun că ceaiurile ajută în ameliorarea durerilor de gât, în calmarea tusei și reducerea inflamației. Ei recomandă de exemplu ceaiul verde, ceaiul alb, ceaiul negru, ceaiul Oolong. Unele au efect mai bun în calmarea durerii de gât, altele pot ajuta în curgerea nasului, respectiv în eliminarea cantității de mucus și decongestionarea sinusurilor.
Dacă vreți să vă calmați durerea de gât, cel dintâi trebuie să beți un ceai, deoarece acesta vă menține gâtul cald și de asemenea trebuie să vă odihniți. Se poate folosi și ceaiul de mentă, pentru că această plantă medicinală este bactericidă, are efect bun în calmarea durerii de gât.
Un alt remediu împotriva durerii de gât este rădăcina de lemn dulce, care are un gust plăcut și un efect liniștitor. Și mierea este eficientă în ameliorarea durerii de gât, se folosește la orice tip de ceai.
Echinacea crește imunitatea organismului, poate grăbi procesul de vindecare și de recuperare. Ceaiul de echinaceea ameliorează durerile de gât.
Vitamina D poate influența percepția durerii
Potrivit specialiștilor, deficitul de vitamina D a fost asociat cu intensificarea durerii în diferite afecțiuni cronice, cu apariția unor boli (cum sunt cele cardiovasculare, rahitismul, tulburările cognitive, cancerul), cu aportul alimentar redus și administrarea unor medicamente ce au efecte adverse.
Vitamina D poate influența percepția durerii, deoarece are efecte asupra sănătății și activității imune, are capacitatea de a influența comunicarea sistemului nervos prin modularea neurotransmițătorilor – dopamină, acetilcolină, serotonină.
Durerea cronică este asociată cu modificări funcționale și anatomice în întregul sistem nervos.
Uneori durerea cronică necesită un tratament cu medicamente sau terapii mai intensive. În atenuarea ei poate ajuta și un ulei CBD natural, care nu are efecte adversesecundare.
Dacă durerea este persistentă sau rezistentă la tratamente simple, vă sugerăm să solicitați sfatul medicului, pentru că uneori principala cauză a durerii poate fi ceva mai grav.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.