Documentarul explorează lumea insulară a romilor Gábor și îi întreabă dacă își pot menține viața tradițională într-o lume globalizată. În periplul lor, documentariștii poposesc și prin județul Mureș.
Satul românesc Crăciunel din județul Harghita este centrul comunității de romi Gábor. Peste 1.000 de Gábori locuiesc acolo. Bărbații poartă pălării mari negre, femeile fuste lungi. Bărbații călătoresc prin toată Europa ca negustori, în timp ce femeile cresc copiii. Majoritatea Gáborilor aparțin confesiunii adventiste. Mulți au învățat să citească doar pentru a studia Biblia. Abținerea de la carne de porc și mai ales de la alcool și tutun îi face ținte ale curiozității.
Considerat aristocratic în rândul romilor, Gábor are propriile legi în toate domeniile vieții. Problemele sunt rezolvate în cadrul comunității; în cazuri de conflict, chiar și poliția apelează la liderii comunității. Cea mai mare și mai importantă sărbătoare a lor este nunta, fundația societății lor. Gábori se căsătoresc exclusiv între ei. Din acest motiv, fetele sunt scoase la 11 ani și se căsătoresc la 14 ani. Băieții trec de la învățământul organizat la „școala vieții” la 14 ani.
Acest documentar urmărește căsătoria lui Mândra, în vârstă de 14 ani, cu un tânăr de 16 ani. Bobbi, oferind în același timp un portret al familiilor lor și al comunității mai largi. Pentru prima dată, ei împărtășesc o perspectivă asupra lumii lor incitante, colorate, contradictorii și insulare, în care bogăția și sărăcia se ciocnesc. Aceasta este o comunitate strâns legată, legată de tradiție și presiunile modernității.