Conform Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 2 Reghin numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale de circumscripție a fost de 31.092. Numărul total al celor care s-au prezentat la urne a fost 14.468, urna mobilă a fost solicitată de 48 de alegători. Numărul total de voturi valabil exprimate a fost de 14.088.
După numărarea voturilor, clasamentul este următorul:
- Márk Endre – UDMR – 6242 voturi
- Sebastian Gabriel Toncean – PNL – 4649 voturi
- Dragoş-Cristian Pui – PSD – 1734 voturi
- Alexandru Puşcaş – Partidul Verde – 553 voturi
- Ioana Cheregi Independent – 472 voturi
- Alin Romulus Păcurar – Pro România – 300 de voturi
- Sorin Tîrnăveanu – ADN – 138 voturi.
În ceea ce privește consiliul local, numărul de voturi în lista permanentă a fost de 31.092 din care valabil exprimate 13.880.
Clasamentul astfel se prezintă în felul următor:
- UDMR – 4481 voturi
- PNL – 4025 voturi
- Alianţa Electorală Locală PSD-ALDE – 1751 voturi
- USR PLUS – 900 voturi
- POL – 604 voturi
- Partidul Verde – 549 voturi
- Pro România – 480 voturi
- PMP – 388 voturi
- Ioana Cheregi – 378 voturi
- Alianţa pentru Unirea Românilor – 232 voturi
- ADN – 92 voturi.
Rezultatele obţinute sub 5% nu intră în consiliul local, ceea ce înseamnă că
următorul Consiliu Local al Municipiului Reghin va fi format din:
- UDMR (8 consilieri): Zsigmond Zsolt, Nagy András, Bodó József Zoltán, Tudor Veronka, Nagy Ferenc-Atilla, Kelemen Szabolcs, Demeter Mária și Makkai Alpár- Árpád.
- PNL (8 consilieri): Toncean Sebastian Gabriel, Fărcaş Mihai-Dan, Cătană Stelian Doru, Bîndilă Claudiu Gabriel, Pogăcean Constantin, Nicuşan Oana, Gliga Iacob și Holircă Katherina-Anabella.
- Alianţa Electorală Locală PSD-ALDE (3 consilieri): Rus Dan Dorul, Marian Ovidiu Mihai, Pui Dragoș-Cristian.
Conform codului administrativ, mandatul primarului declarat ales este validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri, în procedură necontencioasă. Validarea se realizează la judecătorie, după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu, fără a fi aplicabilă procedura de regularizare a cererii.
Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local.
GRAMA IMOLA