În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!
Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.
Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.
Vizitează Cetatea Ciceului, de a cărei existență sunt legate multe povești și mistere!
Construită la sfârșitul secolului al XIII-lea, cetatea a jucat un rol însemnat în controlul și protecția zonei de la confluența Someșului Mare cu Someșul Mic și a minelor de sare din Ocna Dejului.
În anul 1489, Cetatea Ciceului a fost dăruită de Matei Corvin lui Ștefan cel Mare. Îndepărtat de la tronul Moldovei de către turcii lui Suleiman Magnificul, domnitorul Petru Rareș se refugiază la Cetatea Ciceului în anul 1538. Se spune că soția acestuia a ascuns bogățiile familiei într-una din peșterile din apropiere.
Nu știm care e peștera misterioasă, dar îți dezvăluim adevărata comoară: Ținutul Ciceului, un loc încărcat de istorie, cultură și tradiții străbune, cu peisaje de poveste și oameni autentici!
Continuare pe Romania-atractiva.ro
Sursa: Iubesc Transilvania România