În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!
Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.
Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.
Lasă-te cuprins de magia istoriei vizitând Cetatea nobiliară Colțești, un valoros monument medieval situat în comuna Rimetea din județul Alba. Martora tăcută a celor peste 700 de ani de existență, cetatea a fost construită de către familia nobiliară Toroczkay în scop de apărare și refugiu, ca urmare a invaziei tătare din secolul al Xlll-lea.
Vei fi cucerit numaidecât de amplasamentul său: pe vârful unui deal stâncos, înconjurat de peisaje pitorești. Explorează ruinele cetății medievale și întoarce-te înapoi în timp, imaginându-ți momente cheie din istoria sa tumultuoasă.
Observă cum cele două părți ale cetății se desfășoară de-a lungul peretelui stâncii ca o prețioasă dantelărie. Cetatea de Jos impresionează prin vechiul donjon masiv, cu ziduri groase, în timp ce ruinele Cetății de Sus poartă melancolia încăperilor spațioase, cu ferestre mari pe care le găzduia cândva fostul palat.
Bucură-te de o experiență istorică printr-o călătorie fascinantă în inima Transilvaniei!
Continuare pe Romania-atractiva.ro
Sursa: Iubesc Transilvania România