În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!
Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.
Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.
Dacă Transilvania ar fi coroana Europei, și poate fi, cu siguranță Sighișoara s-ar număra printre perlele coroanei, una dintre cele mai strălucitoare. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1280, dar cu siguranță aceasta a fost întemeiată mai devreme.
La începuturile sale a avut o primă incintă fortificată de piatră care a protejat Biserica din Deal după un model asemănător celui pe care îl mai vedem și astăzi la multe dintre bisericile săsești din Transilvania. Descoperă istoria veche a orașului plimbându-te pe străduțele înguste din această zonă.
Sunt personalități ale orașului care au avut un aport decisiv precum, primarul Michael Polnar, care a fost răsplătit, în anul 1490, pentru contribuția sa la construcția zidurilor și a turnurilor orășenești.
Admiră Palatul Primăriei, aşa numita „Casa cu două odăi”, acum biblioteca documentară, Scara Acoperită, Galeria Arcaşilor (sau Drumul de strajă), Turnul cu Ceas, Turnul Cizmarilor, Turnul Croitorilor cu fosta barbacană, Turnul Cojocarilor, Turnul şi bastionul Măcelarilor, Turnul Frângherilor, Turnul şi bastionul Cositorarilor, Turnul Tăbăcarilor şi Zidul de incintă. Și câte și mai câte! Sighișoara este plină de obiective impresionante. Și toate sunt ușor accesibile, la pas, astfel că experiența de vizitare va fi una relaxantă indiferent de perioada anului în care alegi să explorezi orașul.
Continuare pe Romania-atractiva.ro
Sursa: Iubesc Transilvania România