Peisajul culinar românesc: Rețeta sofisticată a unei experiențe delicioase!
În călătoria noastră culinară, degustăm România, cu ierburi sau mirodenii cu iz de Orient și tradiții balcanice, turcești sau maghiare. Suntem primiți în bucătăriile locale unde mâncărurile robuste au fiecare câte un secret și un povestitor gata să-l dezvăluie celor deschiși la vorbă.
De la ciobanii români, la măcelarii sași sau pescarii din Delta Dunării, fiecare rețetă este o ofrandă adusă acestor locuri străvechi. Fiecare anotimp ne invită la o sărbătoare prin mâncare bună, adevărată, cu sufletul pus în toți pașii facerii ei.
Traseul gastronomic brașovean este de patru ori mai gustos, căci ajungi în inima României, împărțită în patru microregiuni, și afli cum poți trăi în ritm cu natura, fără grabă. Cele patru microregiuni – Țara Bârsei, Țara Făgărașului, Colinele Transilvaniei și Buzăul Ardelean – au cei mai mulți producători locali și o sumedenie de produse tradiționale care merită gustate pe îndelete. Rafinament culinar, diversitate, influențe culturale și etnice – toate sunt parte din ingredientele acestui loc magic, Brașovul.
Propunem ca punct de pornire orașul Brașov, unde regăsim cele mai multe restaurante cu specific local, nenumărate obiective culturale, cafenele și locuri de cazare. Aici este inima zonei unde s-au concentrat toate aromele, poveștile, inovația și tradiția. Un loc bun de plecare, căci din Brașov, dacă urmezi laturile unei stele, poți merge către toate țările care compun județul, pentru a descoperi specificul fiecăreia.
Continuare pe Romania-atractiva.ro
Sursa: Iubesc Transilvania România