Blocul nr. 5, cu trei scări, din strada Bradului a fost dat în funcțiune imediat după inundațiile din 1970. Atunci au fost construite mai multe locuințe sociale în care s-au mutat oamenii care au rămas fără casele duse de apele Mureșului. În decursul timpului, chiriașii s-au schimbat mereu și acum s-a ajuns ca în acel bloc să locuiască mulți cetățeni de etnie romă.
Probleme la Scara A
Amplasat în cartierul Dacia, într-o zonă circulată, oamenii din bloc au creat deseori disconfort fonic pentru vecini prin certurile repetate și volumul dat la maxim a receptoarelor radio. Acest aspect neplăcut este mult diminuat în prezent, dar au apărut alte necazuri. Din cauza vechimii blocului s-au spart conductele de canalizare care au umplut subsolul cu materialele care ar fi trebuit să ajungă la stația de epurare. De aici, mirosuri specifice, muște și pericol de îmbolnăviri nu numai la scara A, dar și în întreaga zonă.
Președinta Asociației de locatari a sesizat Primăria despre acest incident și s-au luat măsuri. Liviu Botezan a mobilizat formația civilă de pompieri din oraș, iar aceștia, împreună cu lucrătorii de la Aquaserv care au folosit vidanja au salubrizat subsolul. Dar, pentru că locatarii nu au reparat un segment de canal care duce de la bloc la rețeaua stradală, după o săptămână operațiunea s-a repetat. În acțiune a intervenit și primarul Cristian Moldovan și defecțiunea a fost rezolvată cu bine.
Acum sunt condiții normale de locuit la Scara A, acolo unde administratorul Adam Iosif și casiera Nicoleta Beldean se străduiesc să reducă din datoria către Aquaserv. Restanțele provin din anii precedenți, este și un dosar penal deschis după auditul efectuat de Primărie, dar important este că oamenii, chiar dacă au resurse materiale precare, vor să-și plătească datoriile. Gelu Oaneș de la Aquaserv spune că încă nu au ajuns să facă sistări la apa potabilă, dar nu este exclus să se ajungă și la această măsură extremă. Deci, atenție!
Ioan A. BORGOVAN
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.