Dronele sunt folosite în activitatea salvamontiştilor din judeţele Argeş, Gorj, Hunedoara, Mureş, Harghita şi Vâlcea pentru cercetare aeriană, dar şi pentru transportul echipamentelor de salvare şi medicale. Astfel, dronele au fost deja testate pentru transportul defibrilatoarelor, rachetelor de semnalizare, acumulatorilor pentru staţiile de emisie recepţie sau instalaţiilor de iluminat, anunţă Salvamont România.
”Capacitatea de intervenţie a echipelor salvamont creşte pe zi ce trece, datorită atenţiei acordate activităţii de salvare montană de către administraţiile locale şi judeţene prin asigurarea condiţiilor materiale şi financiare necesare pentru pregătirea profesională şi dotarea salvatorilor cu echipamente de lucru, protecţie, salvare, deplasare şi comunicaţii. În ultima perioadă, în dotarea echipelor Salvamont au intrat şi dronele, folosite nu numai pentru cercetarea aeriană, ci şi pentru transportul anumitor echipamente de salvare sau medicale”, anunţă, marţi, Salvamont România.
Dronele au fost deja testate pentru transportul defibrilatoarelor, rachetelor de semnalizare, acumulatorilor pentru staţiile de emisie recepţie sau instalaţiilor de iluminat.
În acest moment, folosesc dronele în activitatea de salvare montană echipele din Argeş, Gorj, Hunedoara, Mureş, Harghita şi Vâlcea.
”Calitatea serviciilor asigurate în evenimentul montan este unul dintre cele mai importante criterii pe care structurile Salvamont şi toate celelalte structuri implicate în soluţionarea evenimentului montan cu persoane cu afecţiuni medicale urmăresc să le realizeze la un nivel cât mai ridicat, mărind, astfel, şansele de supravieţuire a victimelor şi deruland acţiuni de salvare în condiţii de siguranţă sporită pentru cel salvat şi salvatori”, mai spun salvamontişitii.
Potrivit ultimului bilanţ al Salvamont România, în luna iunie, salvamotii montani au fost solicitaţi să intervină în 223 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 322 de persoane. Dintre acestea, 94 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 4 persoane elicopterelor de salvare SMURD-IGAV, iar 3 victime serviciilor IML.
Prin Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite, direct, 146 de apeluri prin care anunţau accidente montane, restul apelurilor de urgenţă fiind primite şi preluate direct de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont.
De asemenea, în cursul lunii iunie, s-au primit 1.183 apeluri prin solicitau informaţii despre zona montană.
News.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.