Exercițiu ISU la sediul E On, pe Bulevardul Pandurilor nr. 42 din Tîrgu Mureș. Clădirea este compusă din subsol cu două nivele, (parcare autoturisme), parter, opt etaje (birouri, săli de conferințe, restaurant și oficiu) și etajul 9 (compartiment tehnic. S-a declanșat propriul sistem de alarmare după ce la etajul 5 a izbucnit un incendiu de la o cafetieră lăsată nesupravegheată. De la 4km distanță pompierii au ajuns în 6 minute. Focul se propaga cu repeziciune, alimentat de mochete, textile și mobilier. Pompierii au evacuat angajații, în jur de 600 de persoane.
La locul intervenției au venit mai multe mașini de pompieri, inclusiv autospeciala pentru victime multiple. Exercițiul prevede salvarea de la înălțime, clădirea are peste 30 de metri. O persoană care a rămas blocată a fost salvată.
Circulația a fost oprită pe un sens de mers.
Scenariul exercițiului era verificarea capabilității de reacție, a gradului de operativitate și a modului de punere în aplicare a Planului de alarmare.
Au particiăpat 24 de subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Mureș cu trei autospeciale cu apă și spumă, un APIC , 1 S42, una de descarcerare, o ambulanță B2 Tudor și un ATPVM având fiecare participant echipament de protecție individuală.
Comandantul detașamentului de pompieri Târgu Mureș, căpitanul Gagyi Mihai:” Am intervenit cu toate forțele pe care le aveam la dispoziție, și anume 3 autospeciale de lucru cu apă și spumă, am folosit și autoscara mecanică, pentru că din scenariu au rezultat și 2 victime – una dintre ele s-a autoevacuat pe acoperișul clădirii, iar cea de a doua pe un balcon la etajul VI și a fost nevoie de intervenția echipelor de alpiniști pentru evacuarea lor. Totodată, în interior, la etajul V, mai exact, a avut loc un incendiu unde a fost surprinsă și o persoană, inconștientă. Am intervenit pe 2 laturi pentru localizarea și lichidarea incendiului, concomitent cu salvarea acelei victime inconștiente. Totodată, unul dintre angajați, de frică, s-a baricadat într-un birou și a trebuit să intervenim pentru evacuarea lui în condiții de siguranță, folosind o mască a unui aparat de respirat pentru că întreg nivelul era inundat cu fum. Eu consider că acest exercițiu este foarte benefic, o dată pentru angajații mei, pentru colegii mei, pentru că învățăm foarte bine cum să intervenim la un exercițiu, iar dacă o să fie o situație reală o să cunoaștem mult mai bine obiectivul – pentru că, din păcate, nu reușim ca toți colegii mei să vină să facă recunoaștere în teren, iar acest exercițiu este foarte benefic, iar pentru angajați de asemenea, pentru că una este să faci doar un exercițiu de evacuare și alta e să vezi și cum lucrează pompierii, să vezi exact ce presupune intervenția noastră. Iar ca și ultimă speță a acestui exercițiu, simulăm și o salvare de la înălțimi, de la blocurile din spatele acestei clădiri, unde un cetățean, de curiozitate a ieșit pe balcon să observe desfășurarea de forțe, ușa balconului s-a închis după el, iar noi suntem nevoiți să intervenim pentru salvarea acestuia. O să verificăm dacă reușim să amplasăm autoscara mecanică sau dacă este nevoie de alte intervenții ale colegilor alpiniști pentru salvarea lui”,
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.