Blackjack-ul a fost dintotdeauna un joc popular, iar de când poate fi jucat online atrage și mai mulți oameni care se transformă în pasionați. Succesul depinde în mare parte de noroc, însă contează și strategia pe care și-o face fiecare.
Cu cât ai mai multă experiență, cu atât știi mai bine cum trebuie să procedezi în funcție de cărțile pe care le ai în mână. Trebuie să îți apreciezi în permanență șansele de câștig în raport cu cele ale dealerului. Cu alte cuvinte, jonglezi mai tot timpul cu probabilitățile și iei deciziile în funcție de unele scenarii care se tot repetă.
În jocul care mai este numit și „21” nu este ca și cum primești runde gratuite fără depunere apoi ești exclusiv la mâna destinului. Dacă ești pasionat, dar nu ai suficientă experiență, te poți ghida după sfaturile experților.
De exemplu, aceștia spun că nu este înțelept să cumperi Asigurare atunci când cartea afișată a dealerului este un As. Șansele ca acesta să facă Blackjack sunt mai mici decât să nu se întâmple acest lucru, pentru că în pachet sunt mai puține cărți cu valoarea 10 decât alte valori.
O altă „regulă nescrisă” este să tinzi spre un total de 17 sau mai mare atunci când cartea afișată a dealerului este 9, întrucât există o probabilitate mare ca acesta să câștige. De obicei, o situație greu de gestionat este cea în care ajungi la punctajul 16 într-o mână hard (fără As), pentru că numai A, 2, 3, 4 și 5 te pot ajuta să nu faci bust. Într-un asemenea caz, este bine să mai ceri o carte de fiecare dată când dealerul arată 7, 8, 9, 10 sau A și să te oprești când cartea dealerului afișată a dealerului este între 2 și 6.
În cazul în care punctajul de 16 este realizat din doi optari, este recomandat să faci Split (să împarți mâna în două) și ieși pentru moment din încurcătură. Această opțiune presupune dublarea mizei și nu este indicată dacă reprezentantul Casei are în mână A sau 10, fiind foarte probabil să pierzi runda respectivă.
Când se dublează
În jocul de Blackjack există posibilitatea dublării mizei când ai un avantaj clar asupra dealerului în ceea ce privește probabilitatea de câștig.
Este cazul să dublezi atunci când punctajul total al cărților din mână este 11, iar dealerul arată o carte între 2 și 9. Unii jucători cu experiență dublează și atunci când totalul cărților este 10, iar cartea cu fața în sus a dealerului are valoarea între 2 și 9.
Se spune că este indicat să dublezi și atunci când ai un total de 9, iar dealerul arată o carte între 2 și 6. În multe din aceste situații dealerul va depăși 21 sau va avea o mână finală mai slabă.
Alte situații în care ai un avantaj din start sunt acelea când realizezi un total între 13 și 18 una dintre cărți fiind A, iar dealerul arată un 5 sau un 6. În scenariul în care dealerul arată un 3 sau un 4 și tu ai tot o mână „Soft” între 13 și 18, pentru a vedea dacă este bine să dublezi trebuie să aduni cartea dealerului cu cealaltă carte a ta. Este ok să dublezi miza dacă suma celor două cărți este mai mare sau egală cu 9.
Dublarea mizei se poate face și în cazurile în care ai în mână o pereche sau două cărți cu valoarea 10 sau ași. Într-o asemenea situație poți alege și varianta Split, opțiune în care cărțile se împart și devin baza pentru două mâini de sine stătătoare, cu două mize egale.
Aceste sfaturi nu garantează succesul, dar cresc într-o oarecare măsură șansele de câștig. Orice joc de noroc trebuie practicat cu responsabilitate și cu focus pe factorul distracție.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.