Elevii Liceului Teoretic „Joseph Haltrich”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Sighișoara au realizat proiectul „Sighișoara, o comoară”
Acest proiect a avut drept scop cunoașteea istoriei locale; a fost un proiect complex cuprinzând mai multe părți: teoretică, creativă, instructivă, muncă de teren, cu înșusirea legendelor și poveștilor locale. Elevii au fost fascinați de frumusesțea Sighișoarei, de câte povești frumoase sunt ascunse aici.
Ore fascinante la Muzeu
Copiii au fost însoțiți de doamna Ina Ștefan; iar în cadrul orelor petrecute la muzeu, au realizat din lut turnuri în miniatură pe care le-au pictat după propria fantezie. În una dintre zile, în care au exersat să fie mici ghizi, au semnalat existența unei clădiri care ieșea cumva din ce înseamnă aerul special al cetății. Aceasta clădire pare a fi după cum au zis ei „desprinsă din filmele de groază” , „ca o închisoare” , „lăcaș de vrăjitoare” și au numit-o până la urmă ,,Monstruozitate”.
Această clădire se află în zona zidului dintre Turnul Frânghierilor și cel al Măcelarilor. Pentru copii a devenit exemplul de ,„Așa nu!” Sfătuindu-se ce ar putea ei să facă s-au gândit să realizeze o expozitie, în care să își spună exprime în scris și desen gândurile despre aceasta ,„Monstruozitate” și chiar au încercat să găsească soluții. Expoziția se poate vizita în cadrul Turnului cu Ceas.
În data de 10 aprilie de la ore 17, la Centrul de Informare Turistică Sala Sander a avut loc prezentarea proiectului presărat cu multe legende și povestiri puse în scenă, muzică și dans.
Cristina Vancea, punctul.ro