De Ziua Europei, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu”, în parteneriat cu Institutul Român pentru Drepturile Omului, Palatul Copiilor – structura Clubul Copiilor Reghin, Primăria Municipiului Reghin și ARDEAL TV, au organizat, la Biblioteca Municipală „Petru Maior” din Reghin activitatea principală din cadrul Simpozionului și Concursului Județean, cu participare națională, „Europa în școală”, ediția a VII-a.
Managerul Bibliotecii Municipale „Petru Maior” din Reghin, prof.dr.Florin Bengean le-a vorbit elevilor și cadrelor didactice despre semnificațiile istorice ale zilei de 9 Mai, consecințele evenimentelor, importanța lor, precum și valorile care au dus la consolidarea independenței de stat a României dar și a constucției europene.
”Cu toții suntem cetățeni europeni iar prin activitățile propuse, considerăm că este nevoie de o mai mare conştientizare a valorilor umane fundamentale, precum şi de un respect real manifestat faţă de experienţa şi valorile celorlalţi. 9 Mai este sărbătoarea păcii, a diversității, a non-discriminării, a toleranței, a egalității de șanse iar toate aceste valori au fost exprimate prin proiectele prezentate de către elevii gimnaziului nostru” a declarat prof. coord. Gabriela Atănăsoaie, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.
Elevii Colegiului „Petru Maior” și cei ai Liceului Tehnologic „Ioan Bojor” din Reghin au demonstrat prin momentele lor de pe scenă cât de frumoasă și armonioasă este diversitatea, cât de ușor putem învăța unii de la alții și cât de benefică este armonia, înțelegerea, interculturalitatea.
La acest concurs, cu înscrieri până în data de 20 mai, și-au anunțat prezența, în mediul online, elevi și profesori din toată țara. De asemenea, simpozionul pentru cadrele didactice, cu înscrieri până în data de 15 iunie, se va concretiza printr-un volum care va cuprinde lucrările acestora, realizat conform normelor de publicare în cărţile cotate ISBN / revistele cotate ISSN.
”Suntem de părere că acum, mai mult decât oricând, prin proiectele inițiate și derulate, trebuie să se sublinieze respectul pentru diversitate, pentru echilibru și pace, pentru toleranță și non-discriminare, pentru interacțiune și comunicare. Doar împreună putem constui o lume a interculturalității, a respectării drepturilor, a acceptării, a bucuriei de a fi împreună în armonie și pace!” a subliniat prof. Gabriela Atănăsoaie.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.