Am observat cu toții probabil cum, adesea, sistemul pluvial este cu totul ignorat, mai ales atunci când locuința este observată în ansamblul ei. Dacă privim acoperișurile caselor din punct de vedere al funcționalității, lucrurile se schimbă radical și, brusc, sistemele pluviale devin o parte importantă a acestora. Chiar dacă ele nu sunt vedetele sistemelor de învelitori, contribuie extraordinar de mult la menținerea rezistenței întregii locuințe. Cum așa? Vedem în cele ce urmează.
Care este rolul sistemelor pluviale și de ce sunt ele necesare pentru acoperiș?
Principalul scop al sistemelor pluviale este de a permite drenarea apei acumulate la nivelul învelitoarei în urma precipitațiilor. În acest fel, acoperișul rămâne uscat, la fel și pereții locuinței, iar fundația casei nu va avea de suferit de pe urma umidității crescute.
Desigur, vorbim și despre latura estetică a acestuia, sistemul pluvial completând și întregind aspectul acoperișului, mai ales atunci când este realizat din materiale calitative, într-o nuanță similară învelitorii. Însă, în loc să discutăm la nesfârșit despre avantajele acestuia și despre beneficiile aduse proprietarilor, mai bine scoatem în evidență ce se poate întâmpla în lipsa acestuia:
- materialul din care este realizat acoperișul, indiferent de cât de rezistent este, în momentul în care este supus unei cantități mari de precipitații, menținute pe o perioadă îndelungată, se va degrada treptat. Rugina și mușchii își vor face apariția, culoarea își va pierde din intensitate, iar straturile de protecție vor fi afectate în sens negativ;
- din cauza faptului că apa se va scurge în mod neorganizat, ea va determina apariția infiltrațiilor la nivelul superior al locuințelor și/sau la nivelul structurii de rezistență;
- tot la nivelul pereților, umezeala crescută va determina apariția mucegaiului și a igrasiei, slăbind rezistența acestora și crescând riscul ca proprietarii să se confrunte cu diferite afecțiuni;
- în final, apa scursă pe pereți va ajunge și în sol, unde, cu timpul, va distruge rezistența fundației, acest lucru având consecințe serioase asupra întregii locuințe.
De ce este recomandat oțelul nordic pentru sistemele de drenare a apei pluviale?
Seriozitatea și iscusința nordicilor este bine cunoscută de toată lumea. În ceea ce privește calitatea, aceștia nu se bazează doar pe teste de laborator sau de fabrică, ci pe cele efectuate pe teren, în condiții reale. La fel au procedat și membrii concernului suedez SSAB, partenerii firmei RoofArt, atunci când au creat oțelul nordic SSAB (materialul principal din care este confecționat sistemul pluvial Scandic®, oferit de către RoofArt).
În pofida faptului că materialul de bază este unul premium, iar procesul de producere este unul complex, ce implică aparatură de ultimă generație și o echipă dedicată de experți, sistemul Scandic® se remarcă printr-un cost accesibil. Altfel spus, acest sistem pluvial are un preț corect, chiar mic dacă este să îl raportăm la calitatea de excepție. Care sunt beneficiile aduse de oțelul SSAB și care sunt motivele care ne-ar determina să alegem sistemul de scurgere a apei pluviale Scandic®, de la RoofArt?
Avantajele oțelului nordic SSAB:
- rezistență dovedită în timpul celor peste 40 de ani de teste în cele mai dure condiții de mediu (ploi torențiale, vânt, radiații UV puternice, umiditate crescută, zăpadă, apă sărată, furtuni etc.);
- fiabilitate în exploatare datorită straturilor componente (cel mai important din acest punct de vedere fiind cel de zinc, de 275 g/m2 care are rolul de a proteja oțelul de coroziune);
- stratul de vopsea bio GreenCoat® contribuie la ocrotirea mediului prin reducerea cantității de noxe din aer.
Sistemul pluvial Scandic® – îmbinarea calității nordice în sistemele pluviale românești
Cunoscut ca fiind un sistem de scurgere a apei pluviale extrem de rezistent și elegant în același timp, acesta și-a dovedit în fiecare situație eficacitatea, făcând față cu brio celor mai dure condiții climatice. Pe lângă avantajele pe care le aduce proprietarilor prin prisma oțelului SSAB, acesta prezintă o serie de avantaje unice pe piață:
- simplitate în montare, instrucțiunile fiind prezentate într-un video pe site-ul roofart.ro;
- etanșeitate sporită, grație garniturilor foarte late folosite la brățările de jgheab și la colțarele de îmbinare;
- rezistență mare la sarcini voluminoase prin repartizarea uniformă a forțelor, care acționează pe lungimea jgheaburilor;
- dispune de posibilitatea de colectare a apei, pentru întrebuințări viitoare, cu ajutorul elementului de captare;
- la RoofArt sistemul este livrat cu toate accesoriile necesare pentru o potrivire fără cusur a tuturor elementelor și pentru a împiedica apariția scurgerilor.
Așadar, datorită tuturor acestor avantaje, dar și a multor altora pe care le vei găsi pe site, poți avea încredere deplină în sistemul pluvial Scandic® de la RoofArt.