De la oraşe medievale, cu tradiţii vechi de secole, până la monumente ale naturii desprinse parcă dintr-o altă lume… pe toate le poţi descoperi în Judeţul Mureş. Odată ce ajungi în acest tărâm de poveste, poţi descoperi la tot pasul locuri încărcate de istorie, iar Sovata şi Sighişoara sunt motoarele care duc în spate turismul judeţului.
Iulian Sîrb, primar Sighişoara: În primul rând, calitatea serviciilor hoteliere, calitatea tuturor serviciilor conexe. Şi cred că cel mai mult contează acea energie.
Rareş Şopterian, reprezentant Casa Breslelor Sighişoara: Sighişoara pot spune că este o oază din punctul acesta de vedere. Sunt foarte multe locuri şi locaţii care merită şi sunt foarte primitoare pentru toată lume.
Bisericile fortificate, Cetatea Medievală sau Turnul cu Ceas sunt doar câteva dintre obiectivele turistice pe care oamenii le consideră spectaculoase. Iar de la an, la an, tot mai muţi turiştii vin să descopere frumuseţile rare ale ţării noastre.
Stațiunea Sovata, aflată în județul Mureș, este unică datorită lacurilor helioterme cu cea mai mare concentrație salină din lume. Sovata se află într-un cadru natural de vis, înconjurată de dealuri împădurite.
Efectul vindecător al apelor din Sovata este cunoscut încă din 1597.
Renumele Sovatei se datorează lacurilor Ursu (46.000 m2), Aluniș (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Roșu, Mierlei și Șerpilor, cu ape clorurate (cu concentrație mare – de la 40 la 250 g/litru) și sodice, prezentînd fenomenul de heliotermie.
În timpul tratamentelor de balneofizioterapie, ridicat de atunci la un nivel înalt, oaspeții din stațiune pot experimenta microclimatul calmant, cât și puterea vindecătoare a nămolului sapropelic.
Staţiunea balneoclimaterică Sovata se afla într-o regiune de dealuri şi astfel beneficiază de un climat de depresiune, cu rol de relaxare asupra organismului. Aerul este curat, puternic ionizat şi lipsit de praf. Temperatura din staţiune este moderată, cu veri răcoroase şi ierni blânde. În staţiune, temperatura medie anuală este de 7,7 grade Celsius, iar precipitaţiile sunt de aproximativ 750 mm anual.
Vezi video pe Observator TV
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.